S-a mutat circul în Parlamentul României, unde de la jigniri și înjurături câțiva aleși mai aveau puțin și treceau la pumni.

Jigniri în Parlamentul României, între doi deputați. Vezi despre cine este vorba

Jigniri în Parlamentul României! “Am acasă șosete găurite, mai valoroase decât tine”, ești o “jigodie, păduche” i-a strigat un deputat AUR unui coleg de la USR. Totul a plecat de la decizia prin care s-a desființat secția specială de investigare a magistraților.

Totul a început chiar în timp ce liderul USR-PLUS Dan Barna și ministrul Stelian Ion susțineau o conferință de presă pe tema desființării SIIJ.

Deputatul AUR Dan Tănasă l-a înjurat pe colegul său parlamentar de la USR Ionuț Moșteanu, după ce s-a adoptat legea privind desființarea SIIJ.

”Bă, dacă te bag în *** *** o să zici că am ceva cu tine. Du-te dracu de bou.” – a spus deputatul AUR.

Apoi, scandalul a continuat, parlamentarul AUR fiind la fel de nervos la adresa lui Ionuț Moșteanu de la USR-PLUS.

”Ești un zero barat. Ești un zero barat. Moșteanule, am acasă șosete găurite, moștenite, care sunt mai valoroase decât ești tu. N-ai făcut nimic în toată viața ta și te-ai trezit deputat. Deci nu mai vorbi tu de George Simion, că tu pe lângă George Simion ești un zero barat. Ești un nimeni în drum, ascultă-mă ce-ți spun. George Simion e cu 10 clase pe lângă tine. Hai, că nu mai … Aerul a devenit insalubru ..” – a spus parlamentarul AUR.

Scandalul a început după ce deputații AUR au încercat să întrerupă conferința de presă a liderului USR și a ministrului Justiției care vorbeau despre desființarea secției speciale de investigare a magistraților. Decizia tocmai fusese luată însă PSD și AUR au fost împotrivă.

”Dan Tănasă: Ce faceți acum e politizarea justiției.
Dan Barna: Dacă ai asculta, ai vedea că exact asta a spus.
Dan Tănasă: Dacă ai asculta, dle Barna, că nu ne tragem de chiloți.
Dan Barna: Dacă urlați ca la galerie, îmi cer scuze că v-am băgat în seamă”.

Pe margine, alți parlamentari de la USR și PNL încercau să-i calmeze pe nemulțumiți astfel încât conferința să poată să continue.

Stelian Ion, ministrul Justiției: “Iată că această secție se desființează tot cu goarne și tot cu zgomot”.

”Nu ți-e rușine, mă măgarule?”

”- Băi, papagalule, noi am vorbit frumos!
– Noi am vorbit frumos, prietene!
– Te bag eu în seamă când vreau eu. Îți fac semn, stai acolo ca prostu’ că stai foarte bine”.

Dan Tănasă de la AUR și Silviu Dehlean de la USR s-au înghesuit gata să își împartă pumni.

″- Nu ți-e rușine, mă măgarule? Vii tu la mine amenințător?
– Că ce, mă, că ce? Vii tu la mine să mă amenințați? Îți ordon să dispari din fața mea, tu auzi ce zic? Îți ordon să dispari, nu mai strica aerul pe aici”.

În cele din urmă, deputații USR s-au retras.

”Dan Tănasă: A venit înspre mine amenințător. Eu cum trebuia să reacționez? În momentul în care eu vin înspre dumnevoastră.

Reporter: Suntem totuși în Parlament.

Dan Tănasă: Păi da, asta spun. Vine amenințător înspre mine.

Reporter: Și despre ce limbaj, de vorbă – ”Boule, dispari”.

Dan Tănasă: A, numai pe astea le-ați auzit? Pe el nu? Mulțumesc”.

Deputaţii au adoptat, miercuri, în plen, proiectul privind desfiinţarea Secţiei de investigare a infracţiunilor din Justiţie (SIIJ)

Senatorul Claudiu Târziu a declarat că AUR se pronunţă pentru păstrarea şi reformarea Secţiei pentru investigarea infracţiunilor din justiţie (SIIJ).