Jeff Bezos a anunțat luni că el și fratele său, Mark Bezos, vor zbura în spațiu luna viitoare. „De când aveam cinci ani am visat să călătoresc în spațiu”, este mesajul postat de Bezos pe Instagram. „Pe 20 iulie voi face această călătorie împreună cu fratele meu”.

Frații Bezos vor zbura cu prima cursă cu persoane a navei spațiale New Shepard, construită de Blue Origin, compania de explorare spațială a lui Jeff Bezos, anunță BBC.

„L-am invitat pe fratele meu să se alăture primului zbor, pentru că suntem cei mai apropiați prieteni”, a mai spus Bezos în clipul de pe Instagram.

Blue Origin a scos la licitație un loc în același zbor. Licitația pentru unul dintre cele șase locuri disponibile pe nava spațială New Shepard a ajuns la 2,8 milioane de dolari, cu aproape 6.000 de participanți din 143 de țări, a anunțat compania Blue Origin într-un comunicat.

Bezos a fondat Blue Origin în 2000 și a declarat într-un interviu din 2018 că este „cea mai importantă lucrare” a sa. Când Bezos a anunțat în februarie că va renunța la funcția de CEO al Amazon, el a spus că Blue Origin este unul dintre proiectele în care se va implica mai mult.

Bezos urmează să renunțe la funcția de CEO al Amazon la 5 iulie.

Jeff Bezos este una dintre cele mai bogate persoane din lume. Potrivit Forbes, averea lui se ridică la peste 186 de miliarde de dolari.