Autorităţile au anunţat Cod portocaliu şi roşu de furtună

Japonia

Companiile aeriene japoneze Japan Airlines şi All Nippon Airways (ANA) au anulat peste 100 de zboruri vineri, în Japonia, din cauza ninsorilor înregistrate în mare parte a arhipelagului, inclusiv în regiunea capitalei, Tokyo, relatează AFP.

În total este vorba despre 150 de zboruri anulate, incluzând şi legăturile anulate de către companii mai mici, a precizat postul public NHK. Aproximativ 10.000 de pasageri au fost afectaţi, potrivit agenţiei Jiji.

Numeroase trenuri prezentau întârzieri, inclusiv trenul de mare viteză Shinkansen.

Ningea din timpul nopţii de joi spre vineri în estul insulei principale, Honshu, inclusiv la Tokyo, pe coasta Pacificului. Agenţia Naţională japoneză de Meteorologie prevedea ninsori continue aproape toată ziua, în cea mai mare parte a teritoriului.

Ea a lansat alerte cod portocaliu de furtună în aproximativ 40 de prefecturi, inclusiv la Tokyo, şi alerte cod roşu în şase regiuni.

Autorităţile îndeamnă la prudenţă, temându-se de posibile accidente rutiere şi alte riscuri legate de intemperii.

Luna februarie este, în general, cea mai friguroasă în capitală. În urmă cu o săptămână, la Tokyo stratul de zăpadă a atins 30 de centrimetri, o premieră în ultimii 45 de ani.

Mai la nord, la Sendai, stratul de zăpadă nu a mai atins 35 de centimetri de 78 de ani.

Unsprezece persoane au murit, iar alte 1.250 au fost rănite pe teritoriul întregii ţări din cauza acestor condiţii meteorologice excepţionale înregistrate săptămâna trecută.

 

 

Citeste si...
Cati bani au ratat jucatorii lui Victor Piturca la meciul cu Ungaria!