Featured, International

Japonezii au creat test de coronavirus cu rezultat în 2 ore

Fujifilm Holdings Corp a anunţat că a dezvoltat un test de depistare rapidă a noului coronavirus ce provoacă maladia infecţioasă coronavirus COVID-19, care reduce timpul de furnizare a rezultatelor la aproximativ două ore, informează Agerpres, care citează Reuters.

Testul a fost dezvoltat de o filială a grupului nipon, Fujifilm Wako Pure Chemical Corp, şi va fi lansat pe piaţă în data de 15 aprilie, au anunţat vineri reprezentanţii companiei japoneze.

Testul de depistare SARS-CoV-2 RT-1PCR va putea să detecteze noul coronavirus mai rapid decât o fac actualele teste bazate pe reacţia de polimerizare în lanţ (polymerase chain reaction – PCR), ale căror rezultate devin disponibile după şase ore, a precizat grupul nipon.

Un medicament antigripal dezvoltat de Fujifilm, Avigan, este testat în prezent în China ca posibil tratament împotriva noului coronavirus.

Şeful de cabinet al prim-ministrului Japoniei, Yoshihide Suga, a declarat vineri într-o conferinţă de presă că Guvernul nipon a primit comenzi pentru acel medicament de la 30 de ţări şi că analizează posibilitatea de a-l furniza în regim de gratuitate.