Japonezi au descoperit noi medicamente eficiente în lupta anti-COVID
Featured, International

Japonezi au descoperit noi medicamente eficiente în lupta anti-COVID

Cercetătorii japonezi vin cu veşti extrem de bune. Aceştia au descoperit, în urma unui experiment, o serie de medicamente care există deja pe piaţă care inhibă noul coronavirus şi patogenii similari.

Noile medicamente descoperite de japonezi pentru a scăpa de COVID. Rezultatele cercetării au fost făcute publice miercuri în ediţia online a jurnalului ştiinţific european FEBS Open Bio.

Noile medicamente descoperite de japonezi pentru a scăpa de COVID: Ar putea fi eficiente şi împotriva noilor viruşi care ar putea apărea

Oamenii de ştiinţă susţin că descoperirile lor vor fi utile în dezvoltarea de noi tratamente pentru bolile virale, însă vor trebui mai întâi efectuate studii clinice pentru a confirma rezultatele studiului din Japonia.

Studiul arată trei tratamente revoluţionare care ar fi eficiente la virusurile de tip ARN, precum SARS-CoV-2: un medicament pentru osteoporoză (raloxifenul), un medicament antiviral aprobat în mai multe ţări pentru tratarea COVID-19 (remdesivirul) şi unul pentru tratarea diabetului(pioglitazonă).

Oamenii de ştiinţă au testat 500 de medicamente aprobate de Administraţia pentru Alimente şi Medicamente a SUA (FDA) pe celule stem pluripotente induse (iPS) infectate cu virusul Sendai. Şase dintre aceste medicamente, printre care raloxifenul, remdesivirul şi pioglitazona, au prezentat efecte în combaterea infecţiei. Echipa a testat apoi cele şase medicamente pe celule umane derivate din ficat, infectate cu virusul Ebola şi pe celule de maimuţă, infectate cu noul coronavirus.

Raloxifenul şi remdesivirul s-au dovedit eficiente atât la celulele infectate cu Ebola, cât şi pentru cele infectate cu noul coronavirus, în timp ce pioglitazona s-a dovedit eficientă doar împotriva coronavirusului. “Dacă avem medicamente capabile să inhibe mai mulţi viruşi de tip ARN, acestea ar putea fi eficiente şi împotriva noilor viruşi care ar putea fi descoperiţi în viitor”, a spus Haruhisa Inoue, profesor la Centrul de Cercetare pentru Celulele iPS din Japonia.

Grupul pentru Comunicare Strategică a anunţat 5.407 cazuri noi de infectare cu coronavirus în ultimele 24 de ore. De asemenea, 175 de persoane infectare cu SARS-COV 2 au murit. Până astăzi, 7 aprilie, pe teritoriul României, au fost confirmate 988.624 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19). 885.710 pacienți au fost declarați vindecați.

În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 5.407 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv. Distinct de cazurile nou confirmate, în urma retestării pacienților care erau deja pozitivi, 1.246 de persoane au fost reconfirmate pozitiv.

Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 6.878.550 de teste RT-PCR și 672.323 de teste rapide antigenice. În ultimele 24 de ore au fost efectuate 28.730 de teste RT-PCR (17.135 în baza definiției de caz și a protocolului medical și 11.595 la cerere) și 11.229 de teste rapide antigenice.