Showbiz, Stiri

Janine trăieşte în Paris, unde locuieşte în fosta casă a lui Marlene Dietrich

Ce mai face şi cum arată Janine, fosta soţie a lui Adrian Sârbu

janine

De 10 ani stabilită la Paris, Janine Ştefan Sârbu are o viaţă tihnită alături de fiica sa Janice. Cuceririle ei din tinereţe le numeri pe degetele de la mai multe mâini, dar nici azi, la 46 de ani, nu se predă!

Pentru o perioadă relativ scurtă, 6 ani, cât a fost sub protecţia şi patronajul soţului său, boss-ul de la Pro TV, Adrian Sârbu, faima de designer şi performanţele ei profesionale depăşeau la un moment dat în linii şi paragrafe escapadele amoroase inserate în rubricile mondene ale ziarelor. 6 ani de cuminţenie!

Aprilie 1990 este momentul în care apare pe firmament Eugenia Ştefan, Janine de mai târziu sau Jana pentru apropiaţi. Iese din anonimat cu ocazia primului Concurs de frumuseţe după Revoluţie “Miss Fotbal România” organizat de TVR, Federaţia de Fotbal, câteva publicaţii şi câţiva primi sponsori, pionieri ai genului la acea vreme.

Janine 1

Până atunci nu ştiuse nimeni de ea, chiar dacă apăruse în prezentările de modă ale trupei de la Apaca dirijată de Zina Dumitrescu, prezentări unde nu era neapărat “piua întâia”, vedete fiind Romaniţa Iovan, Bianca Brad sau Amet Melek. Era perioada când declanşa primele atacuri, primele asalturi de cucerire ale bărbaţilor faimoşi, Dan Chişu prin legătura pe care o avusese cu Manuela Hărăbor, fiind unul dintre aceştia. Cam subţire argument, dar în fine, băiatul arăta bine şi era regizorul prezentărilor-spectacol ale Casei de Modă Venus, având alături de el, ca operator, un tânăr… Adrian Sârbu. Relaţia nu durează, Chişu reuşeşte să ajungă în Franţa de unde nu se mai întoarce decât după Revoluţie.

Concursul Miss Fotbal a fost o mare făcăciune, preselecţiile din toată ţara n-au contat deloc, în finala de “24” ajungând numai pile, majoritatea fiind manechine impuse de Zina, prietenă şi cu membrii juriului, Cornel Dinu fiind tartor pe acolo şi “câştigătorul” concursului în sensul că protejata lui – să spunem doar protejată!- a ocupat prima treaptă a podiumului.

Janine Ştefan, nu era o frumuseţe, a terminat cursa în pluton, chiar în coada plutonului, dar asta n-o împiedică să iasă la rampă, să fie filmată, fotografiată şi să exerseze din plin arta seducţie, tenismenul numărul unu de atunci, Florin Segarceanu, urâţel dar cu bani ca orice jucător de tennis, fiind următorul din lista.

Janine 2

Din acel moment paginile cu ştiri mondene o aveau cap de afiş pe Janine, alergătoare de cursa lungă, cuceritoare de profesie. Are o relaţie tumultoasă cu fotbalistul Florin Radu Răducioiu care îi ia şi o casă dar o evacuează rapid după ce află că Janine mai avea şi alte întâlniri acolo în timp ce el era plecat în Italia sau la lot.

De acest episod se pare că nici Ioan Becali n-ar fi străin, el fiind cel care o “botează” Jana!

Jana continuă cursa, erau ani de… deschidere, se respira şi se gândea liber, apăruseră oameni cu bani, cu mulţi bani, cum era grecul Manos Damanakis proprietar la Club 30, sau George Pădure, patron la Gepa, care o angajează cu carte de muncă la magazinul lui din Dorobanţi. Relaţia cu Dragoş Constantinescu, fiul preşedintelui de atunci, nici ea nu e de neglijat şi de trecut cu vederea!

Totul până într-o zi, când apare ”Fiorosul” şi Jana cade lată, joaca s-a terminat, fata se cuminţeşte şi e sedusă de privirea întunecoasă a operatorului modest din urmă cu câţiva ani, ajuns acum mare om de televiziune, Adrian Sârbu.

Relaţia se transformă rapid în ceva foarte serios, cei doi se logodesc la Londra, având ca martor doar pe Dragoş Cristescu, fotograful din Pro, căruia Sârbu îi cumpără un Hasselblad pentru acest eveniment. Întorşi în ţară, fac cununia religioasă la Horezu şi petrecerea la vila lui Dinu Săraru, la Slătioara, naşi fiind cuplul Mihaela şi Mircea Geoană.

Janine 3

Sârbu devine pentru Janine omul cel mai important, acesta făcându-i toate poftele şi capriciile, lansând-o în lumea modei, promovându-i cu ştiinţă şi cu foarte mari cheltuieli toate show-urile de prezentare, ea la rândul ei dăruind-i acestuia un copil, o fetiţă, Janice Arianne care azi are 11 ani.

Janine, prin promovarea insistentă pe care i-o făcea trustul Pro, reuşea pe plan intern să impună produsele sale vestimentare dar şi parfumul “J de la Janine”, primul parfum exclusiv românesc. Au fost anii ei de glorie, de realizări profesionale şi de… acumulări băneşti.

Adrian o sprijinea total, dar după 6 ani de convieţuire, în 2003 se despart. Janine divorţează dar rămâne cu casa, cu maşini şi 11 milioane de dolari. Adrian, în continuare generos, cumpără la Paris pentru ea şi fiica lor, o garsonieră ultra central şi ultra spaţioasă în care locuise Marlene Dietrich.

În Franţa, Janine încearcă să se descurce singură, să răzbată în lumea modei, deschide trei magazine la Paris şi două la Cannes dar fără suportul mediatic, financiar şi moral al lui Sârbu, eşuează.

Aşa că, probabil, la fel ca o altă femei divorţată – Mihaela Rădulescu Schwartenberg – trăieşte pe banii fostului soţ care cu siguranţă nu-şi lasă fetiţa muritoare de foame.

blank