Actualitate, Featured

Jandarmii, mobilizati in Piata Victoriei. A inceput protestul impotriva OUG pe Justitie

Protestul anuntat de mai multe miscari civice a inceput, cateva sute de persoane fiind stranse in Piata Victoriei. Mitingul a fost anuntat de miscarile Corupţia Ucide, Geeks for Democracy, Iniţiativa România şi Rezistenţa.

La protest din Piata Victoriei şi-au anunţat participarea şi parlamentarii USR, precum si filosoful Mihai Şora. Participantii isi exprima nemultumirea faţă de OUG pe legile justiţiei şi îndeamnă la o participare cât mai mare.

Circulatia rutiera in apropierea protestului a fost restrictionata.

Jandarmeria Capitalei anunta ca protestul nu este autorizat, mentionand ca va lua toate masurile necesare pentru asigurarea ordinii publice. Jandarmii fac apel la manifestanti pentru un protest pasnic.

Si la Cluj s-au strans aproape o mie de oameni. Oamenii strigă „Magistrati, nu cedati”, „Tudorel, demisia”, „Greva generala” si ”Anticipate”.

Zeci de persoane protesteaza si la Constanta.

Magistraţii din Capitală şi din mai multe oraşe ale ţării au protestat, vineri, faţă de modificările aduse legilor justiţiei, cerând independenţa sistemului judiciar, urmând ca in mai multe zone sa fie suspendata activitatea parchetelor.

blank