Sport, Stiri

Jale în Giuleşti! Rapid a fost retrogradat în Liga a 2-a. Concordia Chiajna îi ia locul în Liga 1

Rapidul e bun de plată! Decizia TAS a căzut ca un trăznet în Giuleşti, în urmă cu câteva ore, când a anunţat oficial că Rapidul retrogradează, iar Chiajna îi va lua locul în Liga 1.

radaGiuleştenii au fost anunţaţi că nu mai intră în cantonament şi că pot pleca acasă după antrenamentul din această după-amiază. Cantonamentul lor trebuia să înceapă din această seară.

Mai mult, mâine seară Rapid avea de susţinut derby-ul cu Steaua, considerat de specialişti unul dintre cele mai dezechilibrate meciuri dintre cele două cluburi, desfăşurate în ultimii zece ani,.

Însă Liga Suporterilor Rapidişti au anunţat deja că Steaua a sistat vânzarea biletelor pentru derby-ul de mâine şi că acesta nu se va mai disputa.

Rapidul e bun de plată! Conducătorii clubului sunt acum obligaţi să returneze cele 200.000 de euro din drepturile tv.

De asemenea, cele două partide pe care le-a disputat Rapid în noul Campionat se vor anula, Chiajna urmează să evolueze cu Vaslui şi cu Viitoru Constanţa. Grupara ilfoveană a primit infirmarea TAS prin mail astăzi, în jurul prânzului. La aceeaşi oră a primit somaţia şi Federaţia de Fotbal, prin care i se cere retrogradarea Rapidului.

„Dacă TAS a dat această hotărâre, noi trebuie să o punem în aplicare, nu avem loc de întors şi de interpretări. Până nu primim motivarea, nu putem face nimic. Dacă primim hârtia până la meciul Steaua – Rapid, acesta nu se mai joacă. Aşa am crezut noi de cuviinţă, să joace cea fără licenţă cu cea repetentă şi am făcut un kitsch şi TAS-ul ne-a dat peste mână”, a declarat la Dumitru Dragomir, preşedintele LPF.

Primarul Chiajnei, Mircea Minea, radia de fericire: „Avem documentul de la TAS, îl vom trimite Federaţiei! Decizia este executorie!”.

Dinspre Giuleşti însă, Nicolae Cristescu este terminat. „Sunt luat pe nepregătite. Eu nu ştiu nimic. Ar fi o mare nedreptate. Având în vedere că toate capetele de acuzare au fost respinse anterior, azi mă aşteptam să se dea doar motivarea. Normal ar fi să se joace cu doar 17 echipe în Liga I dacă vom fi retrogradaţi. Se creează un precedent periculos, pentru că TAS nu are competenţa de a întoarce o decizie a FRF. Vă daţi seama, planurile noastre sunt date peste cap. Este o mare nedreptate. Criteriul sportiv trebuie să primeze. Noi ne-am câştigat de două ori dreptul de a rămâne în Liga I. Sunt bulversat, ne pregăteam pentru meciul cu Steaua şi acum a venit această veste ca o ghilotină. Deocamdată aşteptăm şi ceva oficial, după care vom face toate demersurile necesare să întoarcem această decizie”, a declarat Nicolae Cristescu.

Istoric: Concordia Chiajna a depus un memoriu la TAS imediat după înfrângerea cu Rapid din barajul pentru menţinerea în Liga 1, acuzând că giuleştenii nu au drept de joc pentru Liga 1. Imediat, TAS a deschis un proces, permiţând Rapidului să joace provizoriu în Liga 1, dar astăzi trebuia să dea decizia finală.

blank