JAF
Actualitate, Featured

JAF de lux ca-n filme! Cum a rămas un șef al Fiscului fără 500.000 de euro în timp ce era în Thailanda – Detalii uluitoare

Jaf ca în filmele de acțiune! Un șef al Fiscului a fost prădat în timp ce era în vacanță în Thailanda. Bărbatului i s-a dus vestea în oraș că e plin de bani, iar o grupare de hoți nu a stat pe gânduri după ce a primit pontul. Între timp, hoții au fost condamnați și tot filmul jafului a ieșit la iveală. Detalii uluitoare despre cum acționau de fapt hoții au devenit cunoscute la începutul lunii august, după ce au fost condamnați, în primă instanță, de Tribunalul Timiș.

Jaf ca în filmele de acțiune! O grupare de hoți de lux care a dat spargeri de sute de mii de euro în perioada 2013-2017. Una din cele mai răsunătoare a fost la casa fostului şef al Finanţelor din Oţelu-Roşu, judeţul Caraş-Severin, Petru Lupșac, în timp ce acesta se afla în vacanță cu soția în Thailanda. Spărgătorii au dat lovitura atunci la pont și i-au furat un seif de 500.000 de euro. Fostul director ANAF a ajuns să fie călcat de hoți după ce i se dusese vestea că este plin de bani și are mașini scumpe.

Detaliile planului spărgătorilor au ajuns publice după ce Tribunalul Timiş a pronunţat, la începutul lunii august, o primă sentinţă într-un dosar DIICOT în care a fost trimisă în judecată gruparea de spărgători de lux. Pedepsele primite, în primă instanță, de hoții de lux sunt cuprinse între doi ani şi o lună de închisoare cu suspendare şi 19 ani şi trei luni.

Astfel, potrivit sentinţei pronunţate de Tribunalul Timiş, Petru Lupșac, a cărui familie derula şi afaceri cu fier vechi, a ajuns să fie vizat de spărgătorii de lux pentru că se vorbea în oraș că este plin de bani. A rămas fără un seif de o tonă cu 370.000 de euro şi o cantitate mare de bijuterii cât timp a fost în excursia exotică, în Thailanda, în decembrie 2012-ianuarie 2013.

CUM AU ACȚIONAT HOȚII CARE L-AU PRĂDAT PE LUPȘAC
– au primit pontul că fostul șef din cadrul ANAF era în vacanță;
– au confirmat informația că Lupșac avea 500.000 de euro în casă;
– au pătruns de două ori în locuința bărbatului și au încărcat seiful într-un microbuz

Jaf ca în filmele de acțiune! Cum au plănuit hoții să dea lovitura la fostul șef al Fiscului

Potrivit declarațiilor martorilor din dosar, în tot oraşul se auzise că are în casă 500.000 de euro. Un bărbat a povestit cum a aflat unul dintre membrii grupării de spărgători de lux că Lupșac este plecat în străinătate. Potrivit martorului, la începutul lunii ianuarie 2013, în timp ce era într-o sală de păcănele, a rămas fără bani și a cerut bani împrumut. Unul dintre cei aflați în local i-ar fi spus să îi ceară șefului Fiscului – Lupșac. Ceea ce a și făcut. Martorul a mai relatat că i-a scris chiar şefului Finanţelor pe Facebook, iar acesta i-ar fi scris înapoi că nu poate răspunde pentru că e în concediu în Thailanda. Astfel că informaţia că Lupşac nu ar fi la domiciliu, ci în vacanță în Thailanda, a ajuns şi la urechile hoţilor.

Potrivit procurorilor DIICOT, după ce a verificat din nou că cei doi soți Lupşac sunt într-adevăr în Thailanda, hoţul şi-a anunţat „colegii” din Timişoara, apoi au plecat la Oţelu-Roşu să dea lovitura.

Jaf ca în filmele de acțiune! Hoții au intrat în casa fostului șef al Fiscului de DOUĂ ori
Hoții au intrat de două ori în casa lui Petru Lupșac într-un interval de câteva zile. În prima etapă a jafului, hoţii au intrat la primul etaj al locuinţei apoi au găsit în dormitor micul seif mobil cu 3.000- 4.000 euro, 150 grame de bijuterii aur, 2 chei BMW X6, telecomanda de la garaj, potrivit procurorilor DIICOT. În această primă etapă, hoții au luat bijuteriile, cheile de la cele două mașini de lux și telecomanda de la garaj.

După două zile, au revenit la locul spargerii folosind telecomanda de la garaj și au furat seiful, încărcat apoi într-un microbuz Mercedes Sprinter. La încărcarea seifului, hoţii s-au folosit de mai multe cauciucuri găsite în garaj şi de răngi. În timpul încărcării seifului însă, hoții au avut ghinion, pentru că mânerul acestuia s-a rupt, fiind găsit ulterior la faţa locului de poliţişti.

blank