International, Stiri

Jack Nicholson a anunţat că se retrage din lumea filmului din motive de sănătate

Mintea lui Nicholson nu vrea să-l mai asculte. Jack Nicholson a anunţat că se retrage din industria cinematografică. La cei 76 de ani, actorul este considerat o legendă a Hollywood-ului datorită rolurilor sale memorabile, printre care se numără: printre care se numără Batman (1989), Chinatown, Zbor deasupra unui cuib de cuci, Mai bine nu se poate, Cârtiţa.

jack-nicholson-460_1009548cDupă o carieră glorioasă de cinci decenii, Jack Nicholson vrea să se retragă din lumina reflectoarelor, “fără fanfară”, din cauză că se confruntă cu pierderi de memorie, potrivit declaraţiei făcute presei de peste ocean de un apropiat a actorului, notează The Telegraph.

„La cei 76 de ani ai săi, Jack se confruntă cu serioase probleme de memorie şi nu mai poate memora replicile”, a precizat sursa.

jack-nicholson uratNu doreşte să iasă complet din lumina reflectoarelor, a renunţat doar să mai joace vreun rol pe marele ecran, în mod tacit! “S-a retras decent. Singurul motiv al acestei decizii a starului este pierderea memoriei. Nu mai poate ţine minte replicile”, a dezvăluit o sursă apropiată, fără să precizeze boala care i-a provocat tulburările de memorie. Nicholson a refuzat recent un nou rol, ultimul film în care a jucat fiind “Cum ştii dacă ai noroc?” din 2010.

Jack NicholsonJack Nicholson deţine trei premii Oscar, fiind nominalizat la acest titlul de 12 ori. A câştigat premiul Oscar pentru cel mai bun actor de două ori, pentru „Zbor deasupra unui cuib de cuci” şi pentru filmul „Mai bine nu se poate”. A câştigat premiul Oscar pentru cel mai bun actor în rol secundar pentru filmul „Cuvinte de alint” din 1983.

nicholson-2Jack Nicholson a câştigat şapte premii Globul de Aur şi a primit premiul Kennedy Center Honor în 2001. În 1994 a devenit unul dintre cei mai tineri actori premiaţi cu premiului Institutului American de Film pentru întreaga activitate.