Fostul preşedinte al CFR Cluj, Iuliu Mureşan, a devenit administrator special al FC Dinamo, club care a intrat de curând în insolvenţă şi pe care trebuie să-l salveze de la faliment.

Iuliu Mureşan a dezvăluit că fostul acţionar dinamovist Nicolae Badea este foarte implicat în salvarea clubului din Şoseaua Ştefan cel Mare de la faliment. Întrebat la ProX dacă a discutat cu Nicolae Badea, Mureşan a răspuns: „Cu dânsul, mai puţin. E un om în care am încredere, are foarte multă experienţă şi e foarte implicat în proiectul Dinamo. Ne bazăm pe dânsul”.

Mureşan a mers, marţi, la Săftica şi a discutat cu jucătorii care ameninţau că intră în grevă pentru neplata salariilor. El a precizat că le-a câştigat încrederea fotbaliştilor şi a afirmat că principalul său obiectiv şi al administratorului judiciar este deblocarea plăţilor către jucători.

„Se fac notificări către jucători de către firma de insolvenţă, de către administratorul judiciar şi jucătorii înscriu sumele care li se datorează, se confruntă cu contabilitatea clubului şi va finaliza cât mai repede posibil un tabel al creditorilor şi, în funcţie de asta, se va face planul de reorganizare şi vor începe plăţile. Cel mai mult ne preocupă acest lucru şi principala preocupare a mea şi a administratorului judiciar este să facem plăţi, să însănătoşim situaţia clubului, să ieşim din insolvenţă şi, sigur, jucătorii sunt principala noastră preocupare. Încercăm să mai aducem jucători, o să am în zilele următoare discuţii individuale cu jucătorii şi vom şi aduce jucători. Eu sper că se întoace doctorul Bătineanu, dacă nu, căutăm alte soluţii în câteva zile”, a afirmat el.

Luni, fotbaliştii clubului Dinamo au adresat un mesaj membrilor DDB şi tuturor suporterilor dinamovişti prin intermediul AFAN, în care arată problemele cu care se confruntă de câteva luni, dar şi faptul că acestea s-au acutizat după intrarea clubului în insolvenţă potrivit News.ro.

„Ne simţim datori să vă transmitem următorul mesaj

Înainte de toate, vrem să vă mulţumim pentru sprijinul extraordinar, financiar şi sentimental pe care l-aţi acordat în ultimele luni, cele mai grele din istoria lui Dinamo! Fără efortul comun făcut de voi şi de noi, jucătorii, cu siguranţă astăzi Dinamo n-ar mai fi fost în prima liga!

Vrem însă totodată să ştiţi, atât voi cat şi toţi cei care urmăresc fotbalul românesc, că stările de incertitudine şi nesiguranţă prin care trecem noi de luni de zile s-au acutizat acum când am aflat că Dinamo a intrat din nou în insolvenţă.

Jucătorii lui Dinamo, mesaj pentru DDB şi Iuliu Mureşan: „Avem grijă de Dinamo, dar şi Dinamo trebuie să aibă grijă de noi”
Înainte să ne acuzaţi, vă rugăm să ne ascultaţi!

Reprezentanţii DDB ne-au făcut anumite promisiuni care nu au fost respectate. Am fost asiguraţi că nu o să avem nicio pierdere financiară şi că ne vom primi toate restanţele. Acum suntem trimişi la administratorul judiciar. Dumnezeu ştie ce se va alege de drepturile noastre salariale! Gândiţi-vă că pentru noi acestea sunt singurele surse de venit! La fel ca şi voi avem familii, avem copii! Oare voi ce aţi face dacă aţi fi în locul nostru şi aţi avea facturi de plătit?

Am vrea să vă explicăm şi de ce nu vrem să jucăm meciuri amicale: din cauză că există riscul de accidentări, iar, dată fiind insolvenţa clubului, acesta poate rezilia unilateral contractul timp de 60 de zile de la momentul intrării în insolvenţă! Riscăm ca Administratorul Judiciar să ne rezilieze unilateral contractul şi să rămânem pe drumuri şi pe deasupra accidentaţi şi cu costuri de recuperare medicală pe care ar trebui să le suportam noi şi familiile noastre!

Respectăm programul de antrenament comunicat de antrenor, cu toate ca în conformitate cu Regulamentul privind statutul şi transferul jucătorilor de fotbal ar trebui să avem un doctor care să supravegheze antrenamentele!

Suntem dinamovişti, dar suntem mai întâi oameni. Cu familii, cu probleme, cu grijă pentru viitorul nostru! Avem grijă de Dinamo, dar şi Dinamo trebuie să aibă grijă de noi!

Ne dorim să vorbească cineva şi cu noi, cineva cu putere de decizie într-un club aflat în insolvenţă! Nu e normal să aflăm doar din presă despre lucrurile care urmează să se întâmple cu noi! Vrem să ni se spună în vestiar ce urmează! E totuşi vorba şi despre viitorul nostru!

Vă mulţumim că ne înţelegeţi! Fiţi alături de noi pentru că nici noi nu putem fi împotriva lui Dinamo! Am fi împotriva noastră!”, este mesajul fotbaliştilor dinamovişti.