Actualitate, Stiri

Iulian Bădescu, reţinut de DNA

Primarul Ploieștiul, Iulian Bădescu, a fost reținut marți de procurorii DNA Ploiești într-un dosar privind infracțiunile de luare de mită și abuz în serviciu. Marţi dimineaţă, primarul Ploieştiului a fost adus la audieri, la DNA, în dosarul vizând modul în care Consiliul Local ar fi finanţat echipa de fotbal Petrolul Ploieşti. 

iulian_badescu_08260900_42212300

Iulian Bădescu a fost scos cu cătuşe de la DNA Ploieşti, după aproximativ şapte ore de audieri, şi dus în arestul Poliţiei Prahova. La ieşirea din sediul DNA, edilul Ploieştiului a negat orice implicare şi toate acuzaţiile legate de o presupusă mită pe care ar fi luat-o din banii de premiere pentru echipa Petrolul Ploieşti.

Poate să scrie orice prostie, asta-i ţara în care trăim din nefericire. (n.r. – patronul Clubului de Fotbal Petrolul Ploieşti, Daniel Capră) a zis că mi-a dat mită şi că am negociat cu el atunci când nici nu era preşedinte al Consiliului de Administraţie. Nu înţeleg de ce DNA-ul nu priveşte …. Nu există absolut nimic, nu este absolut nicio dovadă, decât denunţul domniei sale şi cumulat cu o posibilă infracţiune de abuz în serviciu. … Sper ca instanţa de judecată să-şi spună cuvântul. (…) Nu există absolut nicio imagine„, a declarat Iulian Bădescu, la ieşirea din sediul DNA.

Procurorii DNA au efectuat, marţi dimineaţă, mai multe percheziţii la Ploieşti, între care una la sediul Primăriei şi alta la locuinţa edilului Iulian Bădescu (PSD), într-un dosar vizând modul în care Consiliul Local a finanţat echipa de fotbal Petrolul Ploieşti. Iulian Bădescu a fost adus marți la sediul DNA pentru a fi audiat de procurorii anticorupție. La DNA Ploieşti au fost aduse marţi şi secretarul Primăriei Ploiești, Ioana Iacob, și jurista Iulia Alexandru.

Procurorii au căutat documente care au legătură cu FC Petrolul și cu Asociația ”Lupii Galbeni”, în care este implicat și Daniel Capră, finanțatorul celor de la Petrolul. Suma despre care vorbesc procurorii ar fi de 3 milioane de euro şi ar fi ajuns în conturile clubului de fotbal.

Primarul Iulian Bădescu (PSD) a fost adus, marţi, în jurul orei 10.30, la sediul DNA Ploieşti. Înainte să intre la audieri, Bădescu a declarat că acuzaţiile din dosarul finanţării echipei Petrolul Ploieşti i se par aberante şi că, probabil, „domnul Capră a fost presat sau sfătuit, din arest, să dea declaraţii împotriva sa.

„Probabil că domnul Capră (n.r. – patronul Clubului de Fotbal Petrolul Ploieşti, Daniel Capră), de acolo din arest, a fost sfătuit sau presat să dea o declaraţie împotriva mea. Acest zvon circulă de mult timp în piaţa ploieşteană”, a spus Iulian Bădescu.

Primarul a mai spus că „toată această poveste se pare că a pornit de la o directoare care a plecat din Primărie, ea fiind cea care a refuzat să semneze documentele”. „În calitatea ei de director economic, a depus o plângere în primă instanţă pe acest lucru”, a spus primarul.

La DNA Ploieşti au fost aduse marţi şi secretarul Primăriei Ploiești, Ioana Iacob, și jurista Iulia Alexandru. Potrivit Agerpres, Iulia Alexandru este cea care a semnat din partea Biroului Juridic, HCL prin care se aproba premierea cu suma de 3 milioane de euro din bugetul local a echipei FC Petrolul.

La intrarea în sediul DNA, Ioana Iacob a declarat că din punctul său de vedere ”totul este legal” în ceea ce privește documentele vizate în acest dosar.

Anterior, Iulian Bădescu a scris pe contul de Facebook că va merge la DNA pentru „a clarifica unele aspecte legate de finanţarea clubului de fotbal Petrolul Ploieşti”.

„În această dimineaţă, am fost contactat de magistraţii din cadrul DNA – Serviciul teritorial Ploieşti pentru a clarifica unele aspecte legate de finanţarea clubului de fotbal Petrolul Ploieşti. Dupa cum se ştie, Primăria Ploieşti a premiat performanţa realizată de Asociaţia „Lupii Galbeni” în temeiul unei hotărâri a Consiliului Local al municipiului. Îmi exprim convingerea că toate problemele care ţin de relaţia contractuală dintre administraţia publica locală şi clubul de fotbal vor fi lămurite în cel mai scurt timp posibil, astfel încât activitatea celor două instituţii să se desfăşoare în cele mai bune condiţii”, a scris Iulian Bădescu pe pagina lui de Facebook.

În decembrie 2012, Consiliul Local Ploieşti a aprobat alocarea câtorva milioane de euro de la bugetul local, suma finală variind în funcţie de performanţele echipei Petrolul. Pentru că echipa a câştigat Cupa României şi s-a clasat pe locul 3 în Liga I, suma finală aprobată a fost de trei milioane de euro, bani folosiţi, conform contractului, pentru salarii şi premii.

blank