Iulia Paievska
International

Iulia Paievska, celebrul paramedic din Ucraina, a fost eliberată din captivitatea rusă

Președintele Ucrainei aduce vești bune ucrainenilor. Volodimir Zelenski a anunțat că paramedicul „Taira” – Iulia Paievska, a fost eliberată din captivitatea rusă, potrivit 24TV.ua.

Paramedicul Iulia Paievska, eliberată din mâinile rușilor

După mai bine de trei luni de când Iulia Paievska a ajuns în mâinile rușilor, preşedintele Zelenski a transmis vineri seara că paramedicul este deja acasă. Nu se știe când paramedicul a fost eliberat din mâinile ruşilor.

Cu toate acestea, Zelenski a adăugat că Ucraina va depune eforturi pentru a se asigura că toți bărbații și femeile ucraineni ținuți în prezent captivi de invadatorii ruși se vor întoarce acasă.

„Astăzi pot deja să anunț acest lucru: paramedicul ucrainean Iulia Paievska a fost eliberat din captivitate. Sunt recunoscător tuturor celor care au lucrat pentru acest rezultat. Taira este deja acasă. Vom continua să lucrăm pentru a-i aduce pe toți”, a declarat șeful statului.

Celebră doctoriţă ucraineană care a salvat inclusiv soldaţi ruşi
Paramedicul Taira a salvat zeci de răniţi, ucraineni şi ruşi, până să fie capturat.

Paievska este cunoscută în Ucraina sub numele de Taira, o poreclă pe care şi-a ales-o în jocul video World of Warcraft. Ea a folosit o cameră video corporală cu ajutorul căreia a înregistrat 256 de gigabytes, înfăţişând eforturile frenetice ale echipei sale, timp de două săptămâni, de a aduce oamenii înapoi din pragul morţii în timpul petrecut în Mariupol. Aceasta a transmis înregistrările cu imaginile cutremurătoare unei echipe Associated Press, ultimii reporteri internaţionali rămaşi în oraşul ucrainean Mariupol.

La numai o zi după ce a reuşit să transmită înregistrările făcute, Taira şi şoferul său au fost capturaţi de soldaţii ruşi, pe 16 martie, după care medicul a dispărut, informează epochtimes-romania.com.

blank