Iulia Navalnaia
International

Iulia Navalnaia s-a întâlnit cu Joe Biden. Casa Albă, mesaj pentru Putin

Președintele american, Joe Biden, s-a întâlnit cu văduva lui văduva lui Aleksei Navalnîi, Iulia Navalnaia. Casa Albă a transmis, în mod oficial, admirația pentru curajul opozantului rus.

Iulia Navalnaia a purtat mai multe discuții oficiale cu liderii internaționali, după ce soțul său, Aleksei Navalnîi, a murit într-o colonie artică, în urmă cu o săptămână. Ea a transmis că va continua „lupta” pentru apărarea drepturilor omului, începută de Aleksei Navalnîi. De asemenea, a dat de înțeles că va dezvălui care sunt motivele pentru care președintele Rusiei, Vladimir Putin, „a ordonat” moartea soțului său.

Iulia Navalnaia, la Casa Albă. Discuții cu președintele Joe Biden

Iulia Navalnaia

Sursă foto: platforma X

Președintele american, Joe Biden, a anunțat pe platforma X că a purtat discuții cu Iulia Navalnaia și cu fiica ei, Daria, pentru a-și exprima condoleanțe.

„Astăzi, m-am întâlnit cu Iulia și Dasha Navalnaia ,cei dragi lui Aleksei Navalnîi , pentru a-mi exprima condoleanțe pentru pierderea lor devastatoare”, a transmis președintele SUA, Joe Biden.

Casa Albă a cerut Rusiei să predea trupul neînsuflețit al lui Aleksei Navalnîi, astfel încât familia să se ocupe de funeralii. De asemenea, Joe Biden a anunțat noi sancțiuni împotriva Rusiei, considerând că Vladimir Putin are legătură directă cu decesul lui Navalnîi.

„Ruşii trebuie să-i dea fiul”, a precizat purtătorul de cuvânt al Casei Albe, după ce mama opozantului rus a acuzat autorităţile ruse de „şantaj” şi că intenţionează să-l îngroape în secret pe fiul ei, noteazăThe Guardian.

Vladimir Putin respinge toate acuzațiile

putin

Aleksei Navalnîi, care executa o pedeapsă de 19 ani de închisoare pentru „extremism” într-un penitenciar din regiunea arctică, a murit pe 16 februarie în detenţie, potrivit autorităţilor ruse. De atunci, mama opozantului încearcă să preia corpul fiului ei. Autoritățile din Rusia susțin că sunt în curs proceduri medico-legaleși au refuzat să predea corpul familiei, chiar dacă susţinătorii săi consideră că regimul rus caută astfel să acopere o crimă, acuzaţii respinse de Kremlin. Potrivit presei internaționale, Vladimir Putin a respins toate acuzațiile lansate de Occident, după decesul lui Aleksei Navalnîi, pe care le-a numit „afirmații nefondate, vulgare”.

Se așteaptă ca văduva lui Navalnîi să strângă comunități din Europa și din Occident care să lupte împotriva regimului Putin, notează presa internațională.

„Nu mi-e frică! Putin mi-a ucis soțul”, „Vreau să fac apel către comunitatea internațională și către toți oamenii să se unească și să învingă acest rău”, sunt doar câteva dintre afirmațiile pe care Iulia le-a făcut publice, în încercarea disperată de a recupera trupul neînsuflețit al soțului său.

blank