Featured, Life

Iti place sexul oral? Risti sa faci cancer la gat!

Oamenii de stiinta avertizeaza ca un virus care se raspandeste in timpul sexului oral este acum principala cauza de cancer la gat pentru persoanele sub 50 de ani.
Cercetatorii spun ca raspandirea virusului Human Papilloma in timpul actului sexual neprotejat este de vina pentru o cresterea ingrijoratoare in ceea ce priveste potentialele cazuri de cancer mortal din ultimele decenii.

Formele de cancer de gura si orofaringe – partea de sus a gatului – reprezentau diagnosticul pus in special barbatilor mai in varsta care consuma alcool sau fumeaza. Dar, acestea par sa apara tot mai des la barbatii mai tineri.

Prof. Maura Gillison din Ohio State University a spus ca HPV cu transmitere sexuala reprezinta o cauza mai mare pentru anumite forme de cancer oral decat tutunul.

Cel mai puternic lucru legat de infectia orala cu HPV este numarul de parteneri sexuali pe care o persoana ii are de-a lungul vietii, in special cei cu care a facut sex oral. Cu cat numarul este mai mare, cu atat creste si riscul infectiei orale, mai adauga specialistii.

blank