A fost inventată aplicația care arată cine nu poartă mască. Și asta nu e tot – inventatorii ei sunt niște români! Unul dintre principalii jucători care activează în sectorul IT anunţă că lansează pe piață o aplicație care ajută la identificarea tuturor persoanelor ce refuză să poarte masca în mod corect, adică pe nas și gură, în toate spaţiile în care aceasta este obligatorie.

Dezvoltatorul IT Starbyte susține că soluţia este parte integrantă din 4Apply, o aplicaţie de înrolare digitală a unui client persoană fizică sau juridică, utilizată în special până acum pentru procesul de pre-aprobare a creditelor online şi deschidere de cont.

Aplicația Starbyte folosește algoritmi de detecție

Astfel, cu ajutorul algoritmilor de detecţie şi recunoaştere a feţei, aplicaţia poate diferenţia persoanele care poartă mască de cele care nu poartă, atenţionând atunci când cei din urmă nu se supun regulilor. Atunci când camera surprinde o astfel de persoană, o notificare va fi trimisă.

„În condiţiile înmulţirii alarmante a numărului de persoane infectate, nevoia de a identifica în timp real persoanele care nu poartă mască a devenit o necesitate, dar şi o obligaţie morală pentru organizaţiile care au spaţii tranzitate. Soluţia noastră le oferă şansa de a reacţiona prompt şi de a preveni posibile infectări şi suntem mândri că putem contribui în acest fel la limitarea răspândirii virusului”, declară Adrian Băcăianu, director general Starbyte.

4Apply, aplicație 100% românească. Cine o poate folosi
Aplicaţia 4Apply este o aplicație 100% românească destinată instituţiilor financiare, companiilor de asigurări şi oricărei firme care doreşte să implementeze un flux de înrolare sau de creditare online, automatizat, folosind date biometrice.

Platforma se conectează cu furnizori de semnătură digitală şi în acest fel se pune la dispoziţie un flux complet prin care utilizatorii pot semna digital documentele necesare direct pe telefon, PC sau tabletă, iar verificarea identităţii se realizează în timp real.