Necenzurat, Stiri

Istoria sexului. Cum făceau dragoste oamenii din Evul Mediu?

Biserica îşi băga nasul, reglementând poziţii sexuale… acceptabile

679261

Evul Mediu a reprezentat o perioada destul de neagra din punct de vedere al culturii si civilizatiei, dar mai ales al medicinei. Oamenii nu stiau foarte multe despre corpul uman si religia le dicta cum sa-si traiasca vietile, in timp ce multe aspecte erau considerate magice sau mai rau, pacate. Iata cateva informatii interesante despre cum faceau dragoste oamenii din Evul Mediu.

Pedeapsa cu moartea pentru pacate

Ca sexul nu era privit cu ochi buni de Biserica stie toata lumea. Ce nu stiati, poate, este ca preotii aveau obligatia sa raporteze cazurile de adulter si sex pre-marital (astfel de secrete se aflau la spovedanie, foarte la moda si atunci). Pacatosii riscau pedepse aspre, de la ani de zile de autoflagelare (se biciuiau singuri, cu funii), pana la moarte.

Pozitii admise de Biserica

Pozitia misionarului (clasica, stim, dar eficienta) era singura pozitie sexuala acceptata de Biserica in Evul mediu. Orice abatere de la aceasta (Cum ar fi femeia deasupra, pe la spate sau altele) era considerata nenaturala si aspru pedepsita, ca pacat. Femeile care indrazneau sa stea deasupra barbatului in timpul actului sexual primeau trei ani de penitenta (rugaciuni, autoflagelare, etc). Sexul oral era pedepsit tot cu trei ani de post, rugaciune si pedepsire corporala, in timp ce sexul anal si pozitia pe la spate erau considerate cele mai pacatoase.

Clasamentul pozitiilor, dupa gradul pacatului

Unii preoti, considerati moderni si indrazneti in gandire, au propus un clasament al gradului de pacat comis, in functie de pozitie, de la 1 la 5, prima pozitie fiind cea mai putin pacatoasa, iar cea de-a cincea reprezentand un pacat oribil: 1.Misionarul, 2. Lingurita, 3. Pe scaun, 4. In picioare si 5. Pe la spate (denumit in latina, a tergo).

679291

Homosexualitatea, pacat de moarte

Sodomia era definita de Biserica ca un „act impotriva naturii” si includea, initial urmatoarele: masturbarea, masturbarea reciproca, stimularea sexuala printre coapse (interfemurala) si stimularea sexuala „pe din dos”, adica sexul anal. Sfantul Toma d’Aquino a extins definitia astfel incat sodomia cuprindea orice manifestare sexuala care nu era sex vaginal. Pedeapsa pentru acest tip de pacate era moartea, dar adeseori includea mutilare, arderea pe rug sau, daca er vorba de preoti, acestia erau lasati sa moara de foame si de sete in custi suspendate.

Dildo-uri de import

Exista cateva referinte in cartile vechi despre utilizarea unor dispozitive de tipul dildo-urilor, mai ales in cartea bisericeasca de pedepse pentru pacatele comise de femei. Aici se vorbea despre „confectionarea unor dispozitive asemanatoare cu membrul barbatului, de marimi variate, in functie de dorintele pacatoase”. Pedeapsa era de cinci ani de post si rugaciune, cu sau fara autoflagelare in zilele de sarbatoare legala. Cele mai la moda astfel de… dispozitive erau cele fabricate in Italia. Dovada acestui fapt sunt cateva poeme haioase, in care se glumea pe seama femeilor care se impiedicau si cadeau peste „Signor Dildo”.

Termenul de dildo vine din Oxford, unde existau glume pe seama celor care mancau un anumit tip de sandvis. Acesta era un fel de bagheta lunguiata, din aluat (dough), umpluta cu crema de branza si marar (dill).

blank