Featured, International

Israelul nu permite intrarea în țară a celor care au vizitat recent China

Pasagerii care au vizitat China cu 14 zile înainte de plecarea lor spre Israel nu vor mai putea intra în această ţară, începând de luni, 3 februarie, informează Wiz Air, citată de Agerpres.

Măsura este luată în condiţiile epidemiei de coronavirus din China şi nu se aplică pasagerilor care călătoresc cu paşaportul israelian sau deţin cetăţenie israeliană. Acestor pasageri li se va permite intrarea în Israel şi vor primi la sosire instrucţiuni.

“Wizz Air doreşte să îşi informeze pasagerii că, din cauza epidemiei de coronavirus din China, autorităţile israeliene au luat următoarele măsuri de securitate şi sănătate pentru a reduce răspândirea virusului. Astfel, începând cu ora locală 12:00, 3 februarie 2020, Guvernul israelian a implementat măsuri menite să împiedice răspândirea coronavirusului în Israel. Aceste măsuri vor rămâne în vigoare până la o nouă notificare. Tuturor pasagerilor care au vizitat China cu 14 zile înainte de plecarea lor spre Israel li se va refuza intrarea în Israel. Companiile aeriene vor fi obligate să returneze pasagerii în ţara de origine / plecare dacă ajung în Israel iar această condiţie nu a fost îndeplinită, precizează operatorul aerian într-un comunicat remis Agerpres.

Pasagerii vor fi întrebaţi despre călătoriile lor anterioare în timpul procedurii de check-in la aeroportul de plecare, iar aceste informaţii vor fi verificate de către biroul de imigrare atât pe aeroporturile de plecare, cât şi pe cele de sosire, arată sursa citată.

“Dacă vă aflaţi în situaţia menţionată mai sus şi decideţi să vă anulaţi/modificaţi călătoria, vă rugăm să apelaţi call-center-ul nostru pentru asistenţă suplimentară”, subliniază Wizz Air.

De la apariţia sa în China, la sfârşitul lunii decembrie, epidemia de pneumonie virală – care s-a soldat deja cu mai mulţi morţi decât epidemia SARS din 2002 – 2003 – a contaminat deja peste 17.000 de persoane şi a provocat 362 de decese, dintre care doar unul în afara Chinei, mai notează AFP.
israel , wizz air , coronavirus , epidemie china , vizita in china