Aviația israeliană a întreprins sâmbătă un raid în sudul Fâșiei Gaza, acesta fiind primul atac de la războiul din iulie-august și care are loc la câteva ore după un tir cu rachetă dinspre enclava palestiniană, au indicat armata și martori oculari, relatează AFP.

bombe_israel_84405200

Potrivit Ministerului Sănătății din Gaza, atacul israelian nu s-a soldat cu victime.

Armata israeliană a afirmat că a vizat ”infrastructuri ale Hamas”, mișcarea palestiniană radicală care deține controlul în Fâșia Gaza. Purtătorul de cuvânt al armatei israeliene, lt.-col. Peter Lerner, a indicat într-un comunicat că ”organizația teroristă Hamas este responsabilă de atacul împotriva Israelului și că ea va trebui să dea socoteală pentru aceasta”.

La rândul său, Ismail Haniyeh, lider al Hamas și fost premier din partea mișcării islamiste în Gaza, a denunțat raidul israelian, calificându-l drept ”o încălcare periculoasă a acordului de încetare a focului” încheiat pe 26 august între israelieni și palestinieni la Cairo.

Haniyeh a făcut apel la Egipt ”să intervină de urgență” pentru ca Israelul să respecte acordul, care a pus capăt unui război de 50 de zile, soldat cu aproape 2.200 de morți de partea palestiniană, în majoritate civili, și 73 de partea israeliană, în majoritate soldați.