Israel au lovit marea bază aeriană Shayrat cu mai multe rachetele care a fost folosită recent atât de forţele aeriene iraniene și de armata rusă staționată în Siria.
International

Israel a bombardat un aeroport folosit de ruși și iranieni în Siria

Mai multe rachetele din Israel au lovit marea bază aeriană Shayrat din provincia siriană Homs; doi militari au fost uciși iar alți trei au fost răniți relatează agenția siriană de presă SANA.

Israel au lovit marea bază aeriană Shayrat cu mai multe rachetele care a fost folosită recent atât de forţele aeriene iraniene și de armata rusă staționată în Siria.

Surse locale au relatat pentru Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului, cu sediul la Londra, că s-au auzit explozii puternice după ce patru rachete au lovit Baza Aeriană Shayrat din provincia Homs. Conform acestora, israelienii au distrus pista de aterizare care, în ultimii trei ani, a fost extinsă semnificativ concomitent cu instalațiile subterane și hangarele pentru avioane de către armata rusă.

A fost bombardat și un convoi

Printre țintele vizate de tirurile israeliene se numără și poziţii ale miliţiilor pro-iraniene sau un convoi care, potrivit Reuters, transporta combustibil pentru Hezbollah în Liban.

Anterior, Guvernul de la Damasc a cerut Teheranului să oprească livrările de arme, deoarece aviaţia israeliană a lovit majoritatea centrelor militare din Siria care lucrează pentru fabricarea de rachete de precizie.

Apărarea antiaeriană a răspuns la atacurile cu rachete atribuite aviaţiei israeliene

Israelul a intensificat recent atacurile asupra aeroporturilor siriene, conform Defense Romania, pentru a perturba utilizarea liniilor aeriene de către Iran pentru livrări arme partenerilor din Siria și Liban.

blank
blank