Showbiz, Stiri

Irinel Columbeanu, dator cu 200.000 de lei

Primăria oraşului Târgu Cărbuneşti cere insolvenţa firmei de construcţii

Irinel-Columbeanu

Primăria oraşului Târgu Cărbuneşti, din judeţul Gorj, cere insolvenţa firmei omului de afaceri Irinel Columbeanu, pentru o datorie de aproape 200.000 de lei la bugetul local.

Conducerea Primăriei Târgu Jiu vrea să recupereze datoria de la omul de afaceri, astfel că a cerut intrarea în insolvenţă a societăţii, după ce blocarea contului nu a dat rezultatele scontate.

„Datoriile la bugetul local au ajuns la peste 1,7 miliarde de lei (vechi – n.r.) cu tot cu penalităţi. S-a pus proprire pe conturi şi a demarat de câteva săptămâni procedura insolvenţă“, a declarat primarul oraşului Târgu Cărbuneşti, Mihai Mazilu.

Fabrica de materiale de construcţie a fost înfiinţată în urmă cu aproximativ şase ani. Între timp, Irinel Columbeanu a schimbat denumirea firmei din Construct Materia Columbeanu în Turbocim şi a mutat sediul societăţii în Ilfov.

Fabrica nu mai funcţionează din primăvara anului 2009. Cei aproximativ 200 de angajaţi se află în şomaj. Societatea s-a confruntat tot timpul cu probleme financiare. Nu de puţine ori, foştii angajaţi au protestat în stradă pentru că nu îşi primiseră salariile de mai multe luni.