ÎPS Teodosie
Actualitate, Featured

ÎPS Teodosie, replică pentru Dan Barna: Nu ne implicăm în propaganda pentru vaccinare. Nu este imunizare

ÎPS Teodosie, arhiepiscopul Tomisului, a oferit prima reacție în urma declarației lui Dan Barna, privind un parteneriat între Guvern și BOR pentru campania de vaccinare.

Arhiepiscopul Tomisului, IPS Teodosie, a declarat luni la Antena 3 că preoții nu ar trebuie să se implice în „propaganda vaccinării”, numind-o „diversă și controversată”.

„Cum să fim noi deasupra științei medicale? De aceea, noi ținem pe enoriași cu vaccinul credinței și a liturghiei, acesta este vaccinul nostru. Nu ne implicăm în propaganda pentru vaccinare care este atât de diversă și controversată și nu se spune la nivel național câte prejudicii au avut cei vaccinați în diferite părți.

Avem știri pe toate laturile, dar la noi este îndemn pentru vaccinare la care să participăm și noi. Nu se cuvin. Comunicatul oficial al Bisericii Ortodoxe Române este de ajuns, este foarte limpede și trebuie să mergem cu toți credincioșii în biserică și din biserică către Hristos, doctorul suprem, adevărul suprem.

Nu umblăm cu adevărul relativ, noi avem această menire să prezentăm creștinilor adevărul revelat și nu să vorbim despre vaccinare unde nu ne este locul”, a spus ÎPS Teodosie.

Întrebat ce părere are despre posibilele restricții care ar putea fi impuse pentru cei nevaccinați, ierarhul a precizat că are o părere negativă.

„O părere negativă pentru că deja sunt împărțiți omenii după aceste criterii și am auzit medici reputați că cei care au avut COVID-19 nici nu trebuie să se mai vaccineze și mulți s-au îmbolnăvit. Deci, nu este imunizare, este mai mult o propagandă, astfel încât trebuie să ne vedem de treabă, noi slujitorii bisericii să ne facem misiunea noastră de evanghelizare”, a spus ÎPS Teodosie.

Vicepremierul Dan Barna: Este momentul ca Biserica Ortodoxă să se implice
Vicepremierul Dan Barna a anunțat, luni, că va propune în ședința de Guvern un parteneriat cu Biserica Ortodoxă Română, menționând exemplul Bisericii Ortodoxe din Grecia, unde în urma unui astfel de demers, rata vaccinării a ajuns la 50%.

Liderul coaliției, Dan Barna, a declarat luni, că nu exisă altă variantă în afară de vaccinare pentru a nu trebui să fim puși în situația unor măsuri de prevenție prin care persoanele nevaccinane să aibă acces limitat în spațiile comerciale sau în zone neesențiale.