Featured, Politic

Iordache, schimb dur de replici cu Toader, în Parlament

Șeful comisiei speciale pentru legile justiției, Florin Iordache, a spus marți, în prezența la lucrările comisiei a ministrului Justiției, Tudorel Toader, că este o „greșeală” faptul că se află în sală ministrul, că el nu l-a invitat pe acesta și a vrut să-i dea cuvântul doar două minute pe tema punerii in acord a codurilor penale cu deciziile CCR. Ministrul a acuzat Parlamentul pe tema codurilor penale.

„E greaseala staff-ului, imi asum, eu personal nu l-am invitat. La final o sa ii dau cuvantul doua minute sa isi exprime punctul de vedere. Ministerul in aceste 4 luni nu a facut nimic”, a spus Iordache, de față cu Toader.

„Sa nu-l luam ca mobila, daca tot il avem aici sa il intrebam ce are de spus pe acest subiect de ce nu a dat ordonantele”, a zis senatorul PNL Alina Gorghiu.

Tudorel Toader i-a raspuns lui Iordache că „este greu de sustinut afirmatia ca Guvernul nu si-a indeplinit obligatia”.

„O sa incerc sa ma incadrez in cele doua minute. Incerc”, a spus, ironic, Toader.

El a fost lăsat să vorbească mai multe de 5 minute, timp în care a spus că Parlamentul, nu el, avea obligația să pună în acord codurile penale cu deciziile CCR.

Iordache si Toader au evitat sa se priveasca pe parcursul sedintei.

Toader a dialogat mai mult cu opozitia decat cu PSD.

În debutul ședinței, Iordache i-a mai adus critici directe ministrului dar acesta nu i-a răspuns, iar UDMR a acuzat PSD-ALDE.