Featured, Politic

Iordache, replică pentru preşedinte: „E o gogoriţă asta cu Comisia de la Veneţia. CCR nu va avea ce să spună din nou”

Florin Iordache, preşedintele Comisiei care a modificat legile Justiţiei, susţine că magistraţii CCR care vor judeca sesizarea preşedintelui Klaus Iohannis pe cele trei acte normative „nu vor avea ce să spună din nou”.

„E foarte bine că mai există un control. CCR nu va avea ce să spună din nou”, a declarat Iordache.

El a susţinut că preşedintele Iohannis este într-o „ disperată campanie electorală”, iar sesizarea Comisiei de la Veneţia este „o gogoriţă”

„Atâta timp cât cele două legi au trecut prin filtrul Curţii Constituţionale, preşedintele nu face decât să-şi continue campania electorală. Îl vedem că se află într-o disperată campanie electorală pentru octombrie 2019”, a spus Iordache.

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat, miercuri, că retrimite la Curtea Constituţională legile Justiţiei şi sesizează Comisia de la Veneţia. Şeful statului a făcut apel la judecătorii constituţionali să nu se grăbească în a da o soluţie şi să colaboreze cu magistraţii europeni.

„Am decis să trimit întregul pachet înapoi la CCR şi în paralel să sesizez Comisia de la Veneţia. Fac apel către CCR de a nu se grăbi şi a conlucra cu organismul european. Sunt convins că judecătorii CCR vor avea toată deschiderea pentru un demers care îşi propune să asigure respectare principiilor şi valorilor europene în România”, a declarat şeful statului.

Iohannis a comentat că, în opinia sa, „în mod evident, în forma în care se prezintă acum, pachetul legislativ de modificare a legilor justiţiei nu corespunde nici exigenţelor unui stat de drept şi democratic, aşa cum Constituţia României”.