Ionuţ Negoiţă a vândut clubul de fotbal
Featured, Sport

Ionuţ Negoiţă a vândut clubul de fotbal Dinamo! O companie spaniola, noul proprietar

Omul de afaceri Ionuţ Negoiţă a clubul de fotbal Dinamo, după ce acționarul a vândut clubul unei companii spaniole din industria imobiliară, un grup de investiții condus de Pablo Cortacero, care a încercat să cumpere și două cluburi de fotbal iberice: Almeria şi Getafe.

Acesta e un moment istoric pentru Dinamo, fiind pentru prima dată în cei 72 de ani de existență când clubul este condus de o societate internaţională, scrie Mediafax.

„Este o zi importantă pentru club, pentru suporteri, pentru familia Dinamo. Acest club merită mult mai mult decât a reuşit în ultimii ani. Merită o echipă pentru performanţă şi sper să reuşim promovăm Dinamo Bucureşti în Europa prin rezultate importante în fotbalul românesc şi în cupele europene”, a declarat Pablo Cortacero, noul acționar majoritar al clubului.

Dar nu toate persoanele din staff-ul echipei sunt încântate de această schimbare.

„S-a vândut şi atât, în rest nu ştie nimeni nimic, ce va fi şi cum va fi”, a spus Ionel Dănciulescu, team managerul echipei din Șoseaua Ștefan Cel Mare.

Spaniolii vor să schimbe antrenorul. Reacția lui Gigi Mulțescu: „Veni, vidi, vici, roiu!”
Gigi Mulțescu, actualul tehnician de la clubul roș-alb, s-a declarat bucuros de tranzacție, dar nemulțumit de decizia pe care noul patronat ar fi luat-o, aceea de a schimba antrenorul.

Mulțescu, în vârstă de 68 de ani, a fost adus în luna iulie a acestui an pe banca lui Dinamo, în locul lui Adrian Mihalcea (44 de ani). Tot atunci, Cornel Țălnar a fost desemnat director tehnic.

„Nu am semnat nici un contract cu Dinamo. Am avut două antrenamente azi. Am vorbit cu Bogdan Bălănescu să mă ocup în continuare de echipă. Eu am până în 15 cu drept de prelungire. Am negociat. Eu sunt la dispoziția clubului și vom vedea. Rămân la club până când e nevoie, până când o să vină următorul antrenor. Este interesant că de vreo trei patru zile n-am ami vorbit cu domnul Țălnar, deși sunt în relații foarte bune cu el. Noul proprietar poate să își aleagă echipa lui tehnică. Cine dă banii, acela trebuie să conducă. Veni, vidi, vici, roiu (am venit, am văzut, am învins, „am plecat”-n.r.). Echipa merge foarte bine. Prima etapă e cu Hermannstadt acasă.

Normal că mă bucur că a avut loc această tranzacție. Important e ca Dinamo să își găsească drumul și să facă performanță. Sunt nemulțumit într-un fel pentru mine, dar mergem înainte. Tot ce am făcut, am făcut pentru Dinamo, să rămână în Liga 1. Cel mai bine ar fi ca noii acționari să colaboreze cu suporterii. Au avut o contribuție decizivă la salvarea echipei, când era nevoie de bani pentru salarii, ANAF. Poate găsesc și eu ceva după Dinamo, dacă nu, să fim sănătoși”, a declarat Gigi Mulțescu. 

Ce rol ar putea avea Gigi Mulțescu la Club
Potrivit surselor ProSport, la recomandarea managementului dinamovist, Gigi Mulțescu o să fie propus pentru a ocupa un rol în cadrul academiei, din respect pentru că a acceptat să vină pe banca tehnică a „câinilor” într-o perioadă foarte dificilă.

Ionuţ Negoiţă a vândut clubul de fotbal Dinamo a scăpat de retrogradare. Cum s-a salvat cu ajutorul FRF. Anul acesta, Dinamo a evitat retrogradarea în ultimul moment, datorită unei decizii a Federației Române de Fotbal (FRF). 


Astfel, Comitetul de Urgență al FRF a decis, joi, 6 august, după consultarea online a membrilor CEx, majorarea numărului echipelor din Liga 1 de la 14 la 16. Decizia se aplică începând cu sezonul 2020/ 2021.