Social, Stiri

Ionuț Anghel nu a fost ucis de maidanezi!

Părinţii lui Ionuţ, copilul de 4 ani sfâşiat de maidanezi, primesc o nouă lovitură la un an de la moartea micuţului. Copilul lor nu a fost ucis de câinii fără stăpân, aşa cum se credea iniţial, ci de câinii ce aparţineau societăţii S.C. Tei Rezidențial S.R.L. București, potrivit raportului oficial al investigaţiilor dezvăluit de Organizația internațională pentru protecția animalelor VIER PFOTEN.

Ionut-Anghel-dosar-ancheta-finalizata

Potrivit raportului, câinii care l-au ucis pe Ionuț erau câini de pază aparținând companiei S.C. Tei Rezidențial S.R.L. București. Conform rechizitoriului Procuraturii, cele două entități considerate responsabile pentru uciderea lui Ionuț sunt Administrația Domeniului Public Sector 2 Bucureşti și S.C. Tei Rezidențial S.R.L. Bucureşti.

De asemenea, s-a stabilit că nu era împrejmuită corespunzător curtea societății și nu au fost îndeplinite obligaţiile ce decurg din legislaţia referitoare la deţinerea de câini, inclusiv a celor periculoşi sau agresivi.

Documentul Procuraturii subliniază faptul că ”în ciuda faptului că o parte din câinii care au fost capturaţi pe terenul situat pe str. Tuzla nr. 50 erau din 2009 în evidenţele Centrului Teritorial Veterinar Sector 2 din cadrul Consiliului local sector 2 Bucureşti, fiind sterilizaţi, crotaliaţi şi fiindu-le implantat microcip de identificare, aceştia nu erau, în septembrie 2013, câini fără stăpân. Deţinătorul lor era inculpata S.C. Tei Rezidențial S.R.L. Bucureşti”.

Gabriel Păun, Director de Campanii VIER PFOTEN Internațional susţine că legea privind eutanasierea câinilor vfără stăpân are la bază fundamente emoţionale şi nu unele raţionale, precum: aversiunea preşedintelui Traian Băsescu împotriva maidanezilor sau mediatizarea excesivă a cazului “Ionuţ”.
 
“Aversiunea personală a președintelui Traian Băsescu împotriva câinilor fără stăpân, emoțiile de înțeles ale oamenilor și manipularea în masă a acestora prin știrile ce au urmat au condus la o lege emoţională, fabricată într-o săptămână și fără fundament științific și rațional”, a spus Gabriel Păun, Director de Campanii VIER PFOTEN Internațional.