Ion Țiriac
Actualitate

Ion Țiriac vrea să fie unic în Europa. Ce va face cu faimoasa colecție de mașini

Ion Țiriac are un plan incredibil în ceea ce privește colecția impresionantă de mașini de lux. Miliardarul nu se va opri aici. Urmează să pună la bătaie multe milioane de euro pentru a-şi împlini un vis.

Ion Țiriac este pasionat de mașini exclusiviste. Miliardarul român, Ion Țiriac (84 de ani) a luat, prin intermediul Fundației Țiriac, decizia de a mări exponențial colecția de mașini de epocă. Fostul jucător de tenis va investi milioane de euro pentru a mări cu încă 100 de exponate colecția de automobile de lux.

Ion Țiriac: Vom avea, de departe, cea mai mare colecție din Europa

Miliardarul este unul dintre cei mai importanți oameni de afaceri din România şi nu numai. Fiind un mare împătimit al mașinilor exclusiviste, miliardarul a strâns pe parcursul anilor o colecție impresionantă de mașini. Iar planul pe care-l are îl poate face unic în Europa:

„Dacă încep să socotesc milioanele, atunci nu o mai fac. Am început colecția foarte târziu, acum vreo 30 de ani. Dacă începeam acum 50 de ani, eram om bogat cu mașinile acestea. Pentru că în ultimii 20-30 de ani s-au triplat prețurile la tot ce este istoric. Nu am început cu un scop comercial. Mi-a plăcut, am avut posibilitatea și modul financiar ca să mi le procur. Le-am procurat și a devenit, peste noapte, o treabă atât de importantă încât Fundația este pregătită să investească milioane și milioane bune de euro, ca să mărească tot ce este în spate. Mai mult decât atât, să facă loc pentru încă 100 de mașini, iar apoi vom fi, de departe, cea mai mare colecție din Europa”.

Ion Țiriac

Ce spune Ion Țiriac despre situația în care se află Simona Halep

Mirat de sentinţa primită de Simona Halep, miliardarul i-a oferit un sfat. Acesta susține că dacă ar fi în locul Simonei ar da în judecată Federația Internațională de Tenis, dar și Agenția Internațională pentru Integritate în Tenis (ITIA). Mai mult, ar cere despăgubiri de sute de milioane de euro.

„În primul rând, în lege, oriunde în lumea asta, ești condamnat atunci când ultimul tribunal te declară condamnat. Cu recursuri, cu curte constituțională, cu ce-o fi… Nu poți să fii vinovat un an de zile fără ca să-ți spună nimeni cum ești vinovat, de ce ești vinovat sau când se găsește că ai fost vinovat, dar, aoleu, ai fost vinovat, dar e un pic cam lungă treaba cu vinovăția, ia, să mai găsim ceva”, a explicat miliardarul.

Aceta este de părere că Simona a făcut o greşeală, una singură. „Dacă știa. Dacă nu știa, e foarte trist. Înseamnă că echipa ei n-a pus-o în cunoștință de cauză”.

„Și să găsim ce anume? Pașaport biologic. E bună și treaba cu pașaport biologic, dar, în ziua în care ai găsit treaba, de ce nu ai anunțat, de ce nu ai oprit tot? După luni de zile, aoleu, uite că și pașaportul biologic, știți dumneavoastră cum este…Păi dacă l-ai verificat atunci, ori ești de bună credință și faci treaba, ori ești tâmpit și n-o faci, ori ești de rea credință. Să facem povestea foarte scurtă: Simona a făcut o greșeală, una singură. Dacă știa. Dacă nu știa, e foarte trist. Înseamnă că echipa ei n-a pus-o în cunoștință de cauză. Ea să ia un supliment acceptat, dar îl treci în formular, înainte de concurs”, a concluzionat Ion Țiriac.

blank