Economic, Featured

Ion Țiriac va da o mare lovitură, ce îi va mai aduce în conturi încă 35 de milioane de euro, anual

Țiriac Imobiliare, divizia de real estate a omului de afaceri Ion Țiriac (81 de ani), prin Global East European Investment, dezvoltă cel mai așteptat proiect bucureștean din Central Business District. Acesta va fi dat în folosință în vara anului viitor, dar clădirea este aproape gata.

Omul de afaceri și-a făcut toate calculele și este convins că profitul de pe urma acestei investiții va fi de peste 3,5 milioane de euro anual.

Clădirea, ale cărei costuri se ridică la 30 de milioane de euro, situată pe strada Buzești, aproape de Piața Victoriei și la 200 de metri de sediul Guvernului, urmează să fie inaugurată în iulie 2021 și va avea peste 30.969 mp, din care 16.472 mp de birouri de Class A inchiriabile.

Lovitura financiară pe care o va da Ion Țiriac! În câți ani își va recupera toți banii
În acest sens, magnatul român a luat de curând o decizie extrem de importantă. Răzvan Enache a preluat luna aceasta funcţia de CEO al Ţiriac Imobiliare, divizia de dezvoltare imobiliară a Grupului Ţiriac.

El anterior a deţinut timp de aproape cinci ani funcţia de project manager în cadrul Skanska România, iar între 2013 şi 2015 a fost head of real estate în cadrul BCR, coleg la acea vreme cu Bogdan Cernescu, fostul CEO al Ţiriac Imobi­liare, care a revenit la BCR în luna martie a acestui an, potrivit celor de la zf.ro.

Costul imobilului se ridică la aproximativ 30 de milioane de euro, iar complet închiriat va aduce, conform specialiștilor, peste 3,5 milioane de euro anual, așa că dezvoltatorul își poate recupera investiția în mai puțin de zece ani, cât este norma pieței imobiliare comerciale.

Super-afacerea pe care o pune la cale Ion Țiriac în Giulești
Omul de afaceri a început deja demolarea turnului IFMA (Întreprinderea de Fabricație și Montaj Ascensoare), situat pe Calea Giulești, care reprezintă una dintre cele mai înalte construcții din București și din țară – 114 metri.

Turnul pentru testat ascensoare, aflat în apropierea Gării de Nord, a fost finalizat în 1988, însă Ion Țiriac a achiziționat la începutul anilor ’90 cei 25.770 metri pătrați din zona respectivă.

Constructorii au început deja spargerea pereților din partea superioară a clădirii cu ajutorul unei macarale gigant.

Ion Țiriac are acum o avere estimată la 1,1 miliarde de dolari, dar a pierdut supremația la nivel național. Conform Forbes România, la finalul anului trecut, 2019, fostul sportiv a ocupat locul secund în topul celor mai bogați români, după Daniel Dines, patronul UiPath, cotat cu o avere de 1,4 milioane de dolari.

ion tiriac , afacaeri ion tiriac

blank