Actualitate, Featured

Ion Țiriac, în topul miliardarilor lumii, la mica distantă de Kylie Jenner

Ion Țiriac, „vecin“ cu Kylie Jenner. Mai exact în topul miliardarilor lumii dat publicității de publicația chineză Hurun Report. Cu o avere de 1,2 miliarde de dolari, omul de afaceri român a fost plasat pe locul 2.276 din 2.816 miliardari ai lumii indexați de publicația Hurun Report din China. Kylie Jenner, una dintre surorile din clanul Kardashian, este în top cu 1.1 miliarde dolari.

Clasamentul este condus de Jeff Bezos, de la Amazon, cu o avere de 140 de miliarde de dolari. Anul trecut Ion Țiriac se afla pe locul 2.038.

În clasamentul Hurun, Bezos este urmat de Bernard Arnault, proprietarul companiei de bunuri de lux LVMH, cu 107 miliarde dolari, Bill Gates, fondatorul Microsoft, cu 106 miliarde dolari, Warren Buffet, investitor, cu 102 miliarde dolari și Mark Zuckeberg, fondatorul Facebook, cu 84 de miliarde de dola.

În clasament se află 2.816 miliardari, cu 346 mai mulți decît anul trecut. Totalul averilor este de 11.200 de miliarde de dolari, în creștere cu 9% față de anul trecut. Tehnologia a dat cei mai mulți miliardari, urmați de investitori, retail și imobiliare.

Cei mai tineri miliardari sunt Kylie Jenner, 22 de ani, din cosmetice și Ritesh Agarwal, 24 de ani, cu afaceri în turism.

Coronavirusul a ajutat unele averi
Acțiunile companiei de educație online Genshuixue, fondată de Chen Xiandong (4,7 mld dolari) au crescut cu o treime de la finele lui ianuarie, la fel ca titlurile TAL Education a lui Zhang Bangxin (10,4 miliarde doalri). Au mai crescut averile fondatorilor sau acționarilor din industria divertismentului – companii de jocuri online, dar și din industria sănătății.