Social, Stiri

Ion Țiriac a dat în judecată STATUL ROMÂN

Ion Țiriac a dat în judecată statul român. Dosarul a fost înregistrat, luni, la Tribunalul București, iar pârâții sunt Regia Autonoma-Administratia Patrimoniului Protocolului de Stat (RA-APPS), Sucursala pentru Administrarea si Intretinerea Fondului Imobiliar, si Ministerul Finatelor Publice.

tiriac_evz_ro_52779500

Nicolai Mindrila, avocatul lui Ion Țiriac, a confirmat informaţia pentru Daily Business, dar a refuzat să spună dacă dosarul are legătură cu chiria pe care omul de afaceri o plătește la RA-APPS, invocând secretul profesional.

Guvernul a publicat la începutul anului trecut lista chiriașilor RA-APPS persoane fizice, care stau în casele statului, îndreptățiți și neîndreptățiți, suprafața utilă deținută și chiria pe care o plătesc. Pe listă figura și Ion Țiriac, care plătea chirie la stat pentru un imobil cu cinci camere. Chiria platita de omul de afaceri era de 26.897 euro, nivel ridicat in comparatie cu sumele platite de alti chiriasi. Omul de afaceri a specificat la momentul publicarii acestor informatii ca a platit chirie asa cum i s-a cerut si ca el nu a negociat nimic.

Tot anul trecut, Ion Tiriac mentiona ca a cumparat vila in care locuieste in urma cu 15 ani de la proprietarul care a revendicat-o de la stat. Statul a demonstrat insa ca ii apartin o camera de la parter, una de la subsol si o parte din terenul unde se afla casa, asa ca Ion Tiriac plateste chirie pentru ele la RA-APPS.

Pe lista chiriasilor RA-APPS mai figurau, printre altii, Gabriel Cotabita, Adrian Severin, Mioara Roman si Andrei Paunescu.