Ion Țiriac vrea să construiască un complex sportiv important în Otopeni, iar primul pas, un patinoar modern, a fost deja făcut.

Fostul mare jucător de tenis Ion Țiriac a anunțat că, după construcția patinoarului, la Otopeni urmează să mai apară o piscină olimpică, pentru care a primit deja aprobare. De asemenea, sunt în plan o sală de gimnastică ce va purta numele Nadiei Comăneci, un stadion de fotbal, dar și o academie de tenis, alături de Ilie Năstase.

Complexul ”prea frumos ca să fie adevărat” construit de Ion Țiriac în România
”Este acest proiect enorm de la Otopeni, poate prea frumos ca să fie adevărat. Lângă patinoarul care este deja, trebuie să vedem o piscină olimpică, e deja aprobată. Va fi doar pentru tineret.

Trebuie să facem Academia Țiriac – Năstase, pentru că dispare și tenisul complex, cum a dispărut și gimnastica. Va fi făcută și sala Nadiei, o adevărată sală de gimnastică. După care trebuie făcut un stadion. E un proiect mult prea frumos”, a declarat Ion Țiriac, potrivit GSP.ro.

Ion Țiriac a recunoscut, în același timp, că nu urmărește vreun profit cu acest proiect.

”Se pare că, vorbind cu ministrul Dezvoltării, pleacă urechea la treaba asta. Fundația a dat deja 50.000.000 de euro. E ceva pentru caritate, nu face nimeni bani din treaba asta”, a recunoscut Ion Țiriac.

Din ce a făcut Ion Țiriac primii bani
Ion Țiriac, unul dintre cei mai bogați români, a dezvăluit și cum a intrat în afaceri, dar și ce efect a avut pandemia asupra sa.

”M-a ajutat foamea. E greu să vă spun eu, pentru că e greu să vă identificaţi cu anii ’50, cum făceai să obţii un colac sau o bucată de pâine. Trebuia să inventezi tot felul de lucruri.

Primele comerţuri pe care le-am făcut era să iei de la Moscova două ceasuri Pobeda și să le vinzi în ţară cu 2 lei, iar cu 2 lei să cumperi 4 sticle de coniac și să le vinzi la Moscova cu 6 lei şi aşa mai departe. ”Noi, umanitatea, nu am ajuns la apogeu.

Această boală a schimbat societatea mondială, pentru că sigur din cei care stau acasă acum 10-5% nu se mai întorc la lucru. În ziua de azi, după părerea mea, sunt zeci şi zeci de mii de companii mici care sunt falite, oamenii nu mai vin la lucru.

Eu, personal, am pierdut foarte mulţi bani. Sportul şi în special turneul de tenis de anul trecut pe care nu l-am jucat, la Madrid, dar trebuie să-l joc în mai, e undeva la 40 milioane euro cost”, a transmis Țiriac, pentru Impact.