Ion Țiriac a lansat un nou atac asupra Băncii Naționale a României. Omul de afaceri susține că BNR ar fi intrat în posesia bazei BNR fără drept. Acest lucru s-ar fi întâmplat imediat după Revoluția din 1989.

”S-au cheltuit câteva sute de mii de euro cu acest proceulcu BNR. Este cel mai mare furt care s-a făcut în epoca modernă, în acești 30 de ani. Cu 200.000 de dolari s-au cumpărat 17 hectare în mijlocul Bucureștiului. Dar vânzătorul nu a fost de bună-credință și hectarele nu erau ale lui! Baza nu era a Ministerului Tineretului și Sportului, ci era a statului român!

Ministerul era doar administrator. Hotărâre de Guvern pentru vânzare nu a fost niciodată. Dar de ce mă interesează pe mine, la vârsta mea, ce se întâmplă cu baza asta? Mă interesează pentru că a fost leagănul tenisului românesc dintotdeauna.

Dacă Ceaușescu a făcut baza aia în 7 zile, bineînțeles cu niște tribune rudimentare de 6.000 de locuri, și BNR putea să facă baza ca un bibelou în acești 30 de ani în care nu a plătit chirie”, a spus miliardarul român, pentru Gazetă.

Ion Ţiriac, Halep şi Năstase au pierdut procesul cu BNR
La începutul lunii februarie, Halep, Ţiriac şi Năstase au pierdut procesul intentat Băncii Naţionale a României. Tribunalul Bucureşti a găsit cererea acestora ca fiind “lipsită de interes”. Daunele morale au fost considerate “nefondate”. Ulterior, a venit rândul BNR să îi dea pe aceştia în judecată, în acelaşi scandal.

Arenele BNR, inaugurate în 1972, nu pot fi folosite momentan. Institutul pentru situații de urgență nu a acordat aviz de funcționare din cauza tribunelor care se pot prăbuși în orice moment.

Turneul BRD Bucharest Open, cu premii totale de 250.000 de dolari, se va disputa în perioada 15-21 iulie.