Actualitate

Ion Cristoiu face dezvăluiri din spatele poveştii de dragoste a Laurei Codruţa Kovesi

Jurnalistul Ion Cristoiu a vorbit despre legătura dintre şefa DNA, Laura Codruţa Kovesi şi vedeta celor de la Digi. Ion Cristoiu a făcut afirmații extrem de grave într-un editorial pe propriul blog.

„Există suspiciuni rezonabile pentru implicațiile penale ale frumoasei povești de iubire dintre Codruța Kovesi și unul dintre șefii RCS& RDS „, spune Cristoiu, care citează un alt material incendiar al celor de la Caţavencii. „Fragmentele cu informaţia explozivă sînt următoarele: „Pe lista scurtă a apropiaţilor Laurei Kovesi cărora Ron Weiner şi David Geclowicz le-ar fi spart e-mail-urile se află nu doar Ioan Lascu (tată, fost procuror), Sergiu Lascu (frate, director adjunct al Transgaz) sau Eduard Kovesi (fost soţ), ci şi un aproape misterios Florin Nemeş. (…) Emil-Florin Nemeș este nimeni altul decît coordonatorul de marketing și PR al RCS &RDS, funcție pe care o ocupă încă din februarie 2009. (…). Şi, totuşi, ce ar fi căutat domnul Nemeş pe lista israelienilor? Ce l-ar fi putut aduce în vizorul acestora, de ce şi-ar fi dorit aceştia să-i scormonească prin căsuţele de e-mail, cînd ar fi putut afla atîtea lucruri despre el doar din surse deschise? Păi, ca să spunem aşa, domnul Emil-Florin Nemeş este un bărbat puternic. Iar cei de la Black Cube păreau destul de interesaţi de bărbaţii puternici ai României. De bărbaţii puternici, dar mai ales de femeile cu adevărat puternice care se află în spatele acestora. Iar în spatele domnului Nemeş se află, de ani buni, cea mai puternică femeie din România.

Exact. De aproximativ patru ani, plus-minus, Emil-Florin Nemeş şi Laura Codruţa Kovesi trăiesc o frumoasă poveste de dragoste. Discreţi şi cuminţi, nelăsîndu-se surprinşi de fotografi obraznici, Florin şi Laura sînt doi adulţi responsabili şi liberi de sarcini care-şi consumă relaţia departe de ochii prea curioşi. Dacă este adevărată, imixtiunea celor de la Black Cube în viaţa personală a procurorului-şef al DNA este o măgărie ce trebuie aspru pedepsită. Nu interesează pe nimeni ce apelative folosesc cei doi în intimitate, cum îşi începe e-mail-urile şi aşa mai departe.

E drept, ar fi fost interesante discuţiile celor doi adulţi responsabili pe parcursul anului 2013. Atunci, pe 15 mai a fost semnat decretul de numire în funcţia de procuror-şef al DNA a doamnei Laura Codruţa Kovesi. Pe 31 mai, la doar 16 zile distanţă, Sorin Alexandrescu, şeful Antena Group, a fost arestat preventiv pentru şantajarea grupului RCS&RDS, operaţiune petrecută în perioada 16 aprilie – 21 mai 2013. Astăzi dosarul se apropie de sfîrşit, iar doi oameni ţin pumnii pentru o condamnare: şefa procurorilor care au instrumentat dosarul şi şeful comunicaţiilor din firma care a depus plîngerea. Mereu în spatele unei coincidenţe puternice stă o femeie şi mai puternică.”, citează Cristoiu.

„Presa română e la degetul mic al Codruţei Kovesi. Jumătate din site-uri, ziare şi televiziuni aparţin, prin firme ecran, SRI, protectorul Codruţei Kovesi. Serviciu care a impus-o pe Codruţa Kovesi drept şefă DNA în cadrul Tîrgului: Traian Băsescu – Victor Ponta – SRI din 2013. Cealaltă jumătate din site-uri, ziare şi televiziuni colcăie de informatori, colaboratori şi ofiţeri acoperiţi ai SRI sau sînt şantajate de DNA prin dosarele de corupţie făcute patronilor şi ţinute în sertare.

Şefa DNA are o relaţie amoroasă din 2012 (de patru ani) cu coordonatorul de marketing şi PR al uneia dintre cele mai puternice și mai controversate firme din România. O firmă care cucereşte pe rînd, fără probleme, noi teritorii de afaceri în România şi-şi permite să finanţeze, pe bani grei, o televiziune de ştiri fără rating: Digi Tv. Mult mai important, RCS-RDS s-a implicat nepermis de mult în campania electorală pentru alegerea lui Klaus Iohannis, a făcut parte din Reţeaua de presă care a întreţinut diversiunea cu Diaspora, a oferit României doi viitori ambasadori. Nu poate fi trecut cu vederea nici rolul asumat de Digi Tv de bulan al DNA.

Televiziunea nu numai că are acces în premieră la dosarele DNA, dar, mai mult, se ocupă de cultul personalităţii Codruţei Kovesi. Folosirea Digi Tv ca purtător de cuvînt al SRI-DNA a dus şi la o altă ciudăţenie: Aproape toţi jurnaliştii care au servit și servesc interesele DNA, trecînd în redacții, drept oamenii Binomului SRI- DNA, au fost angajaţi la Digi Tv. Unii pe posturi de evidentă sinecură. După apariția articolului nici Codruța Kovesi, nici Florin Nemeș n-au dezmințit informația cu povestea de dragoste. Dacă ar fi fost o minciună, șefa DNA ar fi trebuit să trimită o dezmințire publicației și, prin intermediul Rețelei sale din presă, să declanșeze o campanie violentă împotriva ”minciunilor” publicate de Cațavencii. Din nenorocire pentru dezvăluirea adevărului, textul din Caţavencii se concentrează exclusiv pe o posibilă legătură între amorul celor doi şi Dosarul de şantaj întocmit de DNA Antenei Group. De ce din nefericire? Pentru că, în chiar seara lui 4 mai 2016, Antena 3 a făcut mare tărăboi doar pe seama informaţiei asupra căreia s-a concentrat revista Caţavencii:

1) Informația se referă la o pricină între Antena 3 şi DNA.
Insistînd pe această informaţie, Antena 3 a lăsat impresia penibilă a unei campanii în interes propriu.
2) Antena 3 e urîtă de o mare parte a presei româneşti.
În aceste condiţii, a fost uşor Diviziei Presă a Binomului SRI-DNA să stingă Scandalul.”, mai spune Cristoiu. „
1) Amorezarea lui Florin Nemeş din 2012 n-a fost dezinteresată. Sînt multe filme în care o firmă puternică vîră în patul unei procuroare sau judecătoare un tînăr frumuşel. De ce n-am crede că asta a fost şi aici? Mai ales că Florin Nemeş, deşi amorezat, nu şi-a dat demisia din funcţia de la RCS-RDS, după ce a început relaţia cu şefa DNA.
2) Desigur, Codruţa Kovesi e Eroina Poporului Român. E, totuşi, o femeie. Şi pînă la proba contrarie, putem presupune că o femeie poate fi orbită din dragoste şi, oarbă fiind, poate comite multe prostii ca şefă a DNA. Ca, de exemplu, să protejeze firma al din conducerea căreia iubitul face parte de o anchetă DNA. O anchetă DNA ar putea provoca probleme firmei. La rîndu-i, firma pentru a mai strînge cureaua putea să renunțe la Florin Nemeș. Cum ar arăta întîlnirile femeii îndrăgostite care e Codruța Kovesi cu un bărbat supărat că-și pierde jobul? Și ce nu face o femeie îndrăgostită pentru ca bărbatul iubit să nu mai fie supărat! Am putea avea astfel suspiciuni rezonabile – vorba procurorilor conduși de Codruța Kovesi- pentru infracțiunea de abuz în serviciu, așa cum e definită ea de Codul Penal, o definiție la care șefa DNA ține mult. există suspiciuni rezonabile pentru caracterul penal al frumoasei povești de iubire dintre Codruța Kovesi și unul dintre șefii RCS& RDS. „, a încheiat Cristoiu.