Premierul Florin Cîțu este vinovat de abuz în serviciu, acuză jurnalistul Ion Cristoiu, care susține că acesta se folosește de funcția de șef al Guvernului pentru a câștiga voturi în cursa pentru șefia PNL.

E drept, cei trei fac parte din conducerea PNL. Numai că asta nu justifică prezența lor alături de premier într-o vizită de lucru ținând în exclusivitate de actul de guvernare. Admițând că Florin Cîțu, premier al României din partea Partidului Național Liberal, ar fi vrut să arate colegilor din fruntea partidului ce mari realizări are guvernul de Centru-Dreapta în Maramureș, era normal ca numărul celor din conducerea Partidului să fie mult mai mare decât trei și mai ales să cuprindă și alte personalități PNL. Spun asta, deoarece Emil Boc, Rareș Bogdan și Robert Sighiartău sunt trei dintre cei mai înflăcărați susținători ai candidaturii lui Florin Cîțu la președinția PNL. Ba chiar judecând după evoluția faptelor de ultimele luni am putea spune fără a greși că Emil Boc, Rareș Bogdan și Robert Sighiartău sînt liderii Grupării anti Ludovic Orban din Partidul Național Liberal, Grupare care a pus la cale până acum două puciuri împotriva președintelui în exercițiu al Partidului și care consideră Congresul din 25 septembrie 2021 ca un mijloc de a-l debarca definitiv pe Ludovic Orban din fruntea Partidului Național Liberal. (…)

Mai sunt până la Congresul PNL trei luni mari și late. Trei luni în care țara va fi sub influența nefastă a Războiului civil din PNL. Printre efectele dezastruoase pentru țară se numără și ceea ce s-a întâmplat la Baia Mare:

Folosirea resurselor funcției de premier nu pentru exercitarea funcției de premier, ci pentru campania electorală din cadrul PNL. Pe lângă lipsa de fair play (adversarul, Ludovic Orban nu poate beneficia pe gratis de publicitatea mediatică de care dispune premierul) folosirea funcției de premier pentru bătălia electorală din PNL e și un categoric abuz în serviciu, scrie Ion Cristoiu pe blogul său.