Featured, Politic

Iohannis speră că noul guvern să modernizeze România cu ajutorul diasporei

Preşedintele Klaus Iohannis a afirmat sâmbătă, într-un mesaj transmis la Conferinţa Global Romanian Society of Young Professionals că spera ca viitorul Guvern să fie mai înţelept decât Guvernul demis, să mobilizeze energiile Diasporei pentru a moderniza România.

„În continuare statul român are multe de învăţat din experienţa deja acumulată de către românii care trăiesc peste hotare, dar şi din politicile publice ale altor ţări care s-au confruntat în timp cu fenomenul migraţiei şi care au ştiut să fructifice prezenţa unei Diaspore însemnate pentru dezvoltarea ţării de origine. Aceasta este şi viziunea mea ca Preşedinte şi nădăjduiesc că, în curând, un Guvern mai înţelept decât cel pe care l-am avut în ultimii ani va şti să mobilizeze cu adevărat energiile Diasporei în folosul modernizării României. Vă urez mult succes în dezbateri şi aştept cu interes raportul dumneavoastră”, se arată într-un mesaj transmis de şeful statului, cu ocazia celei de-a XI-a ediţii a Conferinţei Anuale a GRASP (Global Romanian Society of Young Professionals), care a avut loc la Barcelona, Regatul Spaniei.

Preşedintele României a apreciat munca celor prezenţi la conferinţă şi le-a mulţumit pentru activitatea depusă.

„Cu prilejul celei de-a XI-a ediţii a Conferinţei Anuale a GRASP (Global Romanian Society of Young Professionals), doresc să vă felicit pentru temeinicia cu care v-aţi aplecat an de an asupra oportunităţilor şi provocărilor întâmpinate de tinerii profesionişti români într-o lume globală.

Intenţia dumneavoastră de a realiza un raport bazat pe discuţiile Conferinţei şi pe expertiza specialiştilor este cu atât mai utilă, cu cât îşi propune o abordare pragmatică, care să includă şi exemple de bună practică”, a completat Iohannis