Preşedintele Klaus Iohannis a avut marţi o întâlnire la Vila Lac 1 cu Ludovic Orban şi mai mulţi lideri ai PNL, au spus surse liberale pentru News.ro. La discuţii, şeful statului le-a vorbit liberalilor despre perspectiva unei guvernări alături de USR, după alegerile parlamentare din 6 decembrie, au adăugat sursele citate. Mesajul preşedintelui este transmis de către liderul PNL, Ludovic Orban, în şedinţa BPN care a început la ora 20.00 şi la care participă şi secretarii generali ai filialelor.

Surse politice au precizat, jurnaliștilor, că mesajul preşedintelui Klaus Iohannis este transmis, marţi seară, de către liderul PNL, Ludovic Orban, în şedinţa BPN.

Liberalii s-au întrunit, prin videoconferinţă, începând cu ora 20.00.

La şedinţă participă şi secretarii generali ai filialelor.

Preşedintele Iohannis le-a mai spus liderilor PNL să nu mai atace USR, în perspectiva unei posibile guvernări alături de partidul condus de Dan Barna, au mai precizat sursele menţionate.

De asemenea, şeful statului s-a arătat mulţumit de felul în care Guvernul a gestionat pandemia de coronavirus şi a adăugat că rezultatele pozitive încep să se vadă. Klaus Iohannis le-a mai transmis liberalilor că, în cazul în care numărul de infectări intră pe un trend ascendent, atunci nu vor mai fi necesare noi restricţii, au mai afirmat sursele liberale.

Informaţiile despre discuţiile de la întâlnirea lui Klaus Iohannis cu liderii PNL au fost difuzate iniţial de G4Media.

Preşedintele Klaus Iohannis a susţinut marţi de la ora 19.00, după întrevederea cu liberalii, o declaraţie de presă la Palatul Cotroceni. Acesta a lansat, la un an de la alegerea sa, un atac dur la adresa PSD, afirmând că România a fost grav afectată de corupţia guvernelor PSD, că nicio reformă nu a fost dusă până la capăt.

„Ne-am trezit în plină pandemie cu lipsuri majore în sistemul medical, cu o infrastructură deficitară şi cu un sistem educaţional cu probleme critice”, a afirmat preşedintele.

El a subliniat că „PNL este partidul care, la finalul anului trecut, a avut curajul să-şi asume o guvernare ştiind că preia un buget secătuit şi o administraţie în care PSD a plasat numeroşi incompetenţi”.

„Pe 6 decembrie, îndepărtarea PSD de la butoanele puterii poate să fie, în sfârşit, definitivă. Este timpul ca, uniţi, cetăţenii acestei naţiuni şi forţele politice reformatoare, împreună cu mine, să intrăm într-o nouă etapă de dezvoltare a ţării noastre. Este timpul să construim România Normală”, a mai spus şeful statului.