Actualitate, Featured

Iohannis, sâmbătă, în inima unei zone PSD-iste: La Craiova!

Președintele Klaus Iohannis a fost invitat de Partidul Național Liberal la Adunarea Regională a organizațiilor PNL (Sud – Vest- Oltenia), la Craiova. Reuniunea a început.

În cuvântul său, președitele PNL – Ludovic Orban a spus că Olguța Vasilescu și Claudiu Manda nu reprezintă Oltenia.

”Este momentul ca PNL să câștige în Oltenia. Putem câștiga alegerile prezidențiale în toate județele din Oltenia.

Am încredere, aveți capacitatea de a câștiga alegerile. Nu mai ține cu vorbe! Ceea ce a făcut PSD este o rușine pentru orice fel de om politic din România. Rar auzi la PSD vorbind despre un proiect. Eu vă garantez că Sibiu-Pitești și Calafat-Lugoj vor fi gata într-o guvernare liberală, de patru ani de zile.

Este o onoare pentru mine să sprijin candidatura președintelui Klaus Iohannis. Este liderul român cel mai respectat, cel mai apreciat. Ne-a făcut cnste oriunde ne-a reprezentat. Ridicați stegurile și strigați: Victorie!”, a spus Ludovic Orban.

În fața liberalilor și-a făcut apariția Klaus Iohannis:

”Sunt foarte bucuros că pot să fiu cu voi astăzi. Am început împreună foarte bine. Acțiunea de strângere de semnături a fost un succes, iar acest succes vi se datorează vouă. Un sfert dintre semnături sunt din Oltenia. Asta arată ceva.

Cineva m-a întrebat de ce mai vreau un mandat. De ce mai vreau un mandat?

Am venit cu mașina de la București. Am căutat un drum mai rapid, că PSD promite tot timpul drumuri bune, autostrăzi… Dacă ați văzut-o voi, am văzut-o și eu.

PSD a realizat kilometri de autostradă. În creion, nu în realitate.

Aici, în Craiova, cunoașteți adresa acelui spital regional? Eu nu.

După ce au guvernat atâta timp, acum ne spun că vor începe hârtiile.

Am trecut, venind aici, prin multe localități. Aș fi vrut să am informația că școlile care au toalete în curte nu mai sunt. Realitatea e aceeași.

Pe scurt, PSD pentru România a fost și este o catastrofă. Cum am ajuns noi, românii, în această situație. Ei, bine, prin alegeri.

PSD a fost ales cu un program care promitea românilor de toate.

Tot ce au reușit este să-și înșurubeze neamurile la funcțiile cheie. Mi-am folosit instrumentele constituționale și am oprit foarte multe din prostiile și din nesimțirile PSD.

Românii nu mai vor PSD. Nu mai vor această catastrofă care a inhibat dezvoltatea României. Ei vor PNL. Așa se trag concluziile după alegeri. Au fost doar primele alegeri. Urmează alegerile prezidențiale, locale, parlamentare. Eu cred că cel mai bine ar fi să le câștigăm împreună pe toate și să ne apucăm, dragiimei, de treabă.

Trebuie să reparăm ce a stricat PSD. Trebuie să ajungem la o țară normală!”

La eveniment participă în jur de 1.500 de membri și simpatizanți ai PNL, parlamentari, aleși locali din regiune.

Printre cei care au luat cuvântul se numără șeful statului – Klaus Iohannis, președintele PNL – Ludovic Orban, prim-vicepreședinții PNL – Raluca Turcan, Rareș Bogdan și Iulian Dumitrescu, vicepreședintele PNL – Gigel Știrbu și președintele PNL Dolj – Ștefan Stoica.

Iohannis și-a depus, vineri, candidatura pentru încă un mandat la conducerea țării.

”Mi-am depus astăzi candidatura pentru încă un mandat de Președinte al României. Ceea ce îmi doresc eu pentru țara mea este o Românie Normală, asta însemnând spitale moderne, școli curate, autostrăzi, instituții funcționale, respectarea drepturilor și o administrație care are în centrul ei cetățeanul. România Normală este o țară din care tinerii nu mai vor să plece și în care mulți dintre cei care au plecat vor să se întoarcă cu drag și cu speranță.

Acum, la sfârșit de mandat, pot să spun că am reușit, prin mijloacele constituționale, prin instrumentele aflate la dispoziția Președintelui, să previn din dezastrul planificat de PSD pentru România.

Este nevoie de muncă de reconstruire, de resetare, de normalizare, de modernizare a țării și sunt hotărât să conduc această muncă. Știu ce trebuie făcut și împreună cu un guvern pro-european, ales democratic, vom face această muncă pentru români!”, a declarat Klaus Iohannis.