Klaus Iohannis s-a vaccinat vineri cu a doua doză a serului Pfeizer, după ce prima doză a primit-o pe 15 ianuarie, procedura fiind atunci transmisă în direct, pentru a-i încuraja pe români să se imunizeze. De data aceasta, preşedintele nu s-a mai vaccinat public.

Preşedintele Klaus Iohannis s-a vaccinat cu a doua doză de ser anti-COVID-19. „Preşedintele României s-a vaccinat, se simte foarte bine”, a precizat Administraţia Prezidenţială, vineri, la solicitarea AGERPRES.

Preşedintele Klaus Iohannis a spus, înaintea administrării primei doze, că vrea să se imunizeze public pentru a dovedi că serul e sigur și eficient și că nu există motive de îngrijorare.

„Vineri, 15 ianuarie, începe a doua etapă, în care e prevăzută vaccinarea, de exemplu, a personalului din învățământ, persoanelor peste 65 de ani, a persoanelor cu comorbidități, a celor peste 65 de ani și a personalului numit esențial, de exemplu Administrația Prezidențială, Guvernului așa mai departe. Pentru a marca debutul, eu mă voi vaccina public vineri, pe 15 ianuarie”, a declarat președintele Klaus Iohannis.

Preşedintele va primi rapelul vaccinului contra COVID-19 la Centrul din cadrul Spitalului Universitar de Urgenţă Militar Central „Dr. Carol Davila”.

La administrarea primei doze, Klaus Iohannis a făcut furori cu forma fizică deosebită pe care a arătat-o, internauţii lansând pe net un val de glume şi meme-uri.

Klaus Iohannis a fost primul cetăţean român vaccinat în etapa a doua a campaniei de imunizare, începută simbolic pe 15 ianuarie, când singurul ser livrat în România era, încă, cel al companiei Pfiser-BioNTech. Între timp au început şi livrările de vaccin Moderna.

Primele 6.443 de doze de vaccin Moderna au fost administrate, joi, fiind înregistrată o reacţie adversă de tip general. Totodată, 16.150 de persoane au primit serul Pfizer, din care aproape 13.500 au făcut rapelul, fiind înregistrate 83 de reacţii adverse.

Comitetul Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV) a anunţat că, în ultimele 24 de ore, au fost vaccinate 22.593 de persoane.

Dintre acestea, 6.443 au primit serul Moderna, a cărui administrare a început joi. A fost înregistrată o reacţie adversă de tip general.

Alte 16.150 de persoane au primit vaccinul Pfizer, din care 2.660 au primit prima doză, iar 13.490 – pe cea de-a doua. Au fost înregistrate 83 de reacţii adverse, din care 11 de tip local şi 72 de tip general.

În total, până în prezent au fost vaccinate 794.795 de persoane. În septembrie, se aşteaptă ca 10,5 milioane de români să fie vaccinaţi.