ALDE: „Președintele României reconsideră ce spunea despre coronavirus: nu mai e doar o simplă răceală, e o boală atipică, gravă!, Mai exact, dacă în urmă cu câteva săptămâni, pe 27 februarie, președintele Iohannis considera că nu avem „niciun motiv real de panică” și că acest virus provoacă în marea majoritate a cazurilor doar simptome «ca în orice răceală», lucrurile s-au schimbat astăzi“, susține formațiunea politică într-o postare făcută pe pagina de FB.

În textul postat în această după-amiază se mai precizează:

„În intervenţia preşedintelui Iohannis de azi, susţinută la începutul videoconferinţei cu Prim-ministrul României, ministrul Afacerilor Interne, prefecţii şi şefii instituţiilor publice deconcentrate pe tema gestionării epidemiei COVID-19, acesta a făcut o declarație complet diferită: „Această boală este una foarte atipică şi vă spun din capul locului că avem, noi, în România, după statistici, astăzi mai puţin de 300 de cazuri confirmate. Însă vom avea mai multe cazuri. Acest lucru este clar, ne spun experţii că boala se va extinde în continuare”.

Deci, răceala nu mai e răceală, ci e o situație gravă.

Când noi spuneam că situația este una gravă, că președintele și guvernul trebuie să ia măsuri urgente pentru a ne pregăti pentru această criză generată de coronavirus, Klaus Iohannis încerca să ne spună că e o gripă obișnuită și că ține lucrurile sub control. Azi, după ce Angela Merkel a spus că Germania se confruntă cu cea mai mare provocare de după al Doilea Război Mondial, brusc s-a trezit la realitate și Klaus Iohannis.

Avem nevoie ca toți oficialii statului român să trateze situația actuală cu deplină responsabilitate!

Ce spunea Klaus Iohannis pe 27 februarie: 

https://www.facebook.com/klausiohannis

Ce spune Klaus Iohannis azi, pe 19 martie: