Politic

IOHANNIS: O RUSINE NATIONALA, PESTE 4000 DE SCOLI NU AU AUTORIZATIE DE FUNCTIONARE!

Presedintele Klaus Iohannis incepe sa ia cunostiinta despre problemele mai putin placute ale tarii. El a luat in colimator sistemul educational din Romania, mai precis cladirile in care elevii trebuie sa invete: peste 4000 de scoli nu au autorizatii de functionare si nici sanitare!

iohannisKlaus Iohannis a propus o corectare agresiva a situatiei, pe parcursul a trei ani.

”Sunt multe școli care nu au autorizații de funcționare, si nici sanitare. Incercând sa aflu cam despre câte unitati scolare e vorba, am ajuns la ceva surprinzător. Am aflat ca 4000 de cladiri din Romania nu au autorizatie de functionare, in principal sanitara. Este foarte mult! Peste 80% nu au aceasta autorizație pentru ca fie nu au apa curenta, fie nu sunt racordate la canalizare.

E o rușine națională! Lansez guvernului o provocare. Cred că e posibil să avem un plan pe 3 ani care să ducă la rezolvarea acestei chestiuni. E posibil ca până în toamna anului 2018, când vom serba un centenar de Românie modernă, să avem o Românie modernă și în școli. Să intrăm în această sărbătoare fără această rușine națională.”, a spus Iohannis la Cotroceni.

blank