Iohannis
Featured, Politic

Iohannis le-a răspuns celor care îl acuză că susține PNL

Preşedintele Klaus Iohannis a comentat acuzaţiile conform căruia nu e echidistant politic, afirmând că legea fundamentală precizează că preşedintele nu poate fi membru al unui partid, dar nu spune că preşedintele trebuie să fie un mut sau să nu aibă opinii politice.

Am făcut şi greşeli, şi asta e adevărat, doar ştiţi vorba românului – numai cine nu munceşte nu greşeşte”, a declarat Iohannis

Preşedintele consideră că, înainte de alegeri, românii se aşteaptă de la el să le spună cum vede lucrurile.

”Cum vă imaginaţi să stau eu şi să mă uit la lună, sau la stele, sau la soare, şi să nu spun ce se întâmplă? Ar fi o eroare fundamentală, fiindcă aşa zice în Constituţie, că eu, Preşedintele, veghez la buna funcţionare a statului, în care stat sunt şi partide, şi Parlament, şi Guvern, şi diverse autorităţi, şi PSD tot a guvernat prost şi PNL tot s-a străduit tare.”, a subliniat preşedintele.

Întrebat în legătură cu faptul că, în primul mandat prezidenţial, s-a ferit să facă astfel de evaluări politice de la Palatul Cotroceni, deşi am avut trei guverne PSD, Klaus Iohannis a replicat: ”Da. Acum am spus mai franc ce am de spus”.

Preşedintele a lansat în repetate rânduri atacuri dure la adresa PSD, elogiind în egală măsură prestaţia PNL la guvernare şi mai ales în contextul pandemiei, cel mai dur atac fiind lansat marţi, ceea ce i-a atras acuzaţii de partizanat politic, precum şi o sesizare depusă la CNA de social-democraţi.