Actualitate

Iohannis irigă Palatul Cotroceni. Ce-o vrea să cultive?

Aproape 2,4 milioane de lei vrea să plătească Preşedinţia pentru un sistem de irigaţii. Astfel, a fost lansat în sistemul public de licitaţii o cerere de ofertă pentru achiziţionarea unui sistem de irigaţii destinat curţii Palatului.

Printre condiţiile de eligibilitate se află şi cea potrivit căreia ofertantul să nu fi fost condamnat în ultimii 5 ani, printr-o hotărâre definitivă şi irevocabilă, pentru fraudă, corupţie, spălare de bani sau activităţi criminale. De asemenea, firmelor participante la licitaţie li se impune o medie a cifrei de afaceri globală pe ultimii 3 trei ani -2013, 2014 şi 2015 – cel puţin egală cu 4,5 milioane lei.

„Ofertanţii vor face dovada executării, în ultimii 5 ani, a unor lucrări de natură şi complexitate similară/comparabilă cu lucrările care fac obiectul prezentei proceduri, conforme cu normele profesionale în domeniu, în valoare/valoare cumulată de minimum 2.000.000,00 lei, exclusiv TVA, la nivelul a cel puţin 1 contract, maximum 2 contracte”, se mai menţionează în cererea Administraţiei Prezidenţiale.

Va fi cel mai domestic loc de exercitare a funcției de Președinte de stat: pești și …cine știe ce-o cultiva în curte, domnul Iohannis?