Preşedintele Klaus Iohannis s-a întâlnit sâmbătă, la Cotroceni, cu primarul Capitalei Nicuşor Dan, Iohannis are programată şi o întâlnire cu voluntarii SMURD şi cu studenţi medicinişti voluntari. La finalul întrevederii cu edilul general, şeful statului a afirmat că acesta i-a prezentat soluţiile pentru problemele Bucureştiului şi a subliniat că în cazul în care Guvernul este un partener solid şi oferă sprijin PMB, atunci problemele Capitalei pot fi eficient abordate şi rezolvate. Iohannis i-a îndemnat din nou pe români să voteze duminică la alegerile parlamentare.

UPDATE „Tocmai am încheiat o întâlnire pe care am avut-o cu domnul Nicuşor Dan, primarul general al Capitalei. O discuţie foarte bună, aplicată. Domnul primar general mi-a prezentat problemele cele mai grele, cele mai mari pe care le-a găsit de la preluarea mandatului. Mi-a prezentat soluţiile pe care le vede şi probleme, ştim cu toţii, sunt multe, începând de la termoficare, la trafic, la gestionarea deşeurilor, la problema poluării în Bucureşti. Toate acestea sunt chestiuni complicate şi am fost foarte bucuros să văd că domnul primar general are soluţii, are abordări foarte constructive. E evident că unele dintre aceste probleme pot fi soluţionate de Bucureşti dacă se folosesc foarte mulţi bani europeni, dacă se construiesc finanţări potrivite, dar în acelaşi timp am abordat şi chestiuni pe care Bucureştiul singur nu le poate rezolva şi aş da poate două exemple: chestiunea termoficării nu poate fi rezolvată în această etapă doar de Primăria Generală, este nevoie de o colaborare strânsă şi un sprijin solid de la Guvern şi autostrada de Centură, care este vitală pentru Bucureşti, pentru a aerisi traficul, de o chestiune care evident cade prioritar în zona Guvernului. Cred că se poate rezolva tot ce ţine de buna gestionare a Bucureştiului, în condiţiile în care primarul general şi Primăria Capitalei găsesc în Guvern un partener solid, un sprijin solid şi atunci într-un termen rezonabil şi problemele Capitalei vor putea fi abordate şi rezolvate. Nu uitaţi mâine mergeţi la vot”, a declarat şeful statului, după întâlnirea cu Nicuşor Dan.

ŞTIREA INIŢIALĂ Pe agenda preşedintelui Iohannis pentru ziua de sâmbătă figurează ”întâlnire cu Primarul General al Municipiului Bucureşti, Nicuşor Dan”.

Nicuşor Dan s-a întâlnit la Cotroceni cu preşedintele şi înaintea alegerilor locale, pentru a discuta problemele Bucureştiului, la acel moment, Administraţia Prezidenţială transmiţând că preşedintele a apreciat că soluţiile propuse de Nicuşor Dan sunt fezabile şi pot duce la rezolvarea deficienţelor grave existente la nivelul Capitalei

De asemenea, de la ora 17:00, preşedintele Klaus Iohannis are o întâlnire cu voluntarii SMURD şi studenţi medicinişti voluntari, la Detaşamentul de Pompieri „Mihai Vodă”, Bucureşti.