Featured, Politic

Iohannis e de părere că lupta cu PSD continuă, iar românii trebuie să iasă în număr mare la vot

Președintele Klaus Iohannis a declarat joi că bătălia cu PSD nu s-a încheiat aici, chiar dacă moțiunea e o mare reușită. „Este esențial ca românii să iasă în număr cât mai mare la vot”, 

„Faptul că moțiunea de cenzură a trecut reprezintă fără îndoială o mare reușită, dar bătălia cu PSD nu s-a încheiat aici. De aceea este esențial ca românii să iasă în număr mare, cât mai mare, la vot, pentru că, într-o democrație, votul la prezidențiale, la alegerile locale și parlamentare este singurul care poate hotărî în ce direcție merge România”, a declarat joi Klaus Iohannis, după ce guvernul PSD a fost demis.

„Rezolvat! Astăzi a câștigat România. Astăzi, votul românilor dat pe 26 mai la referendum a fost întru totul și pe deplin respectat”, a spus președintele.

Șeful statului a felicitat PNL pentru moțiunea de cenzură, dar și partidele care au votat pentru demiterea guvernului.

„Este un semn de maturitate politică, pentru că orice zi cu Guvernul Dăncilă ar fi însemnat pentru România încă o zi pierdută”.

El a precizat că va convoca vineri, la ora 11:00, consultări cu partidele parlamentare pentru formarea unei majorități parlamentare noi și desemnarea unui nou premier.