Politic

Iohannis e acuzat de dispret fata de Diaspora

 
Presedintele Klaus Iohannis este acuzat de dispret fata de romanii din Diaspora dupa ce a ales sa promulge legea alegerilor parlamentare, care prevede doar 6 parlamentari care sa reprezinte cetatenii din afara tarii.
„După blatul PSD-PNL, privind Legea alegerii Senatului şi a Camerei Deputaţilor, ultima speranţă era ca preşedintele Iohannis să nu promulge legea.
14047097872377947237_pmp-constanta
Deşartă speranţă!
Legea cu pricină a fost promulgată de preşedinte exact în forma plecată de la parlament, prin care celor 3,5 milioane de români, o cincime din numărul alegătorilor, li se alocă doar 2 locuri de senatori, şi 4 de deputaţi, cât unui judeţ mai mare.
Nici un cuvânt despre votul prin corespondenţă, astfel încât, este foarte probabil ca la viitoarele alegeri cetăţenii români din diaspora, cu drept de vot ca orice alt cetăţean român, să îndure umilinţele şi dispreţul de la alegerile din noiembrie 2014″, transmite PMP intr-un comunicat de presa.
Miscarea Populara aminteste faptul ca Diaspora aduce multi bani in Romania, ca a contribuit decisiv la castigarea alegerilor de catre Klaus Iohannis.
„Despre drepturile cetăţenilor români din diaspora s-a scris mult, fără să ajungă la urechile actalei clase politice.
 
Sunt oameni care au trimis în ţară doar prin circuite bancare 45 de miliarde de euro, în ultimii 8 ani, şi alte zeci de miliarde prin circuite nebancare.
Sunt oameni care au înţeles ce înseamnă democraţia autentică, munca responsabilă, legile şi mecanismele societăţilor dezvoltate. Şi-au şi folosit aceste competențe în 16 noiembrie 2014, când prin legăturile lor din ţară au întors un milion de voturi împotriva lui Victor Ponta. Se pare că atât PNL, PSD dar şi preşedintele Iohannis, şi-au dat seama ce pericol mortal reprezintă votul diasporei în direcția demolării actualei clase politice, pentru înlocuirea ei cu o alta, responsabilă şi necoruptă, de aceea au făcut tot ce trebuia pentru a-i răpi dreptul la vot”, mai arata sursa citata.
Nu in ultimul rand, legii alegerilor parlamentare i se reproseaza faptul ca nu tine cont de vointa exprimata de cetateni la referendumul din 2009, privind Legislativul de 300 de parlamentari.
 
„Legea alegerilor parlamentare este şi neconstituţională, pentru că nu respectă voinţa poporului român exprimată la referendumul din 2009, adică parlament unicameral şi maximum 300 de parlamentari.
Iar Klaus Iohannis, în loc să conteste legea la CCR, o promulgă, ca parte a blatului PSD-PNL.
Prin calculul greşit pe care-l fac conducătorii de la Bucureşti, demonstrează că subapreciază puterea de organizare, de lobby pe lângă oficialii europeni, forţa economică şi, mai presus de orice, forţa de influenţare a familiilor, prietenilor şi cunoştinţelor din ţară, forţă demonstrată de către dispora în noiembrie 2014.
Când guvernanţii noştri îşi vor da seama de această forţă, va fi prea târziu”, conchide PMP.
blank