Preşedintele Klaus Iohannis a comentat, miercuri, la Bruxelles, renunţarea de către membrii Guvernului la Serviciul de Protecţie şi Pază (SPP). Șeful statului a precizat că i se pare o non-problemă și că nu l-a preocupat acest aspect.

„Nu m-a preocupat, mi se pare o non-problemă”, a declarat Iohannis, la Bruxelles.

Președintele a confirmat că a avut o discuţie cu preşedintele Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea, la Palatul Cotroceni, după depunerea jurământului de către noul Guvern, dar nu a vrut să spună pe ce subiect și ce a vizat această discuție.

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea, a precizat miercuri că atât timp cât preşedintele Klaus Iohannis este într-o vizită oficială oriunde în lume, el nu va face nicio declaraţie care să genereze întrebări suplimentare pentru şeful statului, și a arătat că i-a transmis acest lucru șefului statului, când a fost la Cotroceni.

”Cât preşedintele Iohannis este într-o vizită oficială oriunde în lume, nu voi face nicio declaraţie care să genereze întrebări suplimentare care să-i fie adresate”, a afirmat Dragnea după întâlnirea cu senatorii PSD.

Liviu Dragnea a mărturisit că, după întâlnirea de la Cotroceni, a rămas 10 minute cu preşedintele Iohannis.

Întrebat dacă a vorbit cu preşedintele despre şeful SPP, Lucian Pahonţu, Dragnea a spus: „Preşedintele României e la Bruxelles, nu vorbesc despre discuţii cu preşedintele cât este plecat din ţară. Punct”.

Premierul Viorica Dăncilă a anunțat, miercuri, oficial, că a renunțat la protecția SPP, același lucru făcându-l și toți membrii Executivului. Ea a precizat că în perioada următoare va face toate demersurile legale pentru a pune în practică această decizie, și că a anunțat Serviciul de luni seară că nu mai dorește protecția ofițerilor SPP.