Preşedintele Klaus Iohannis, prezent joi la Bruxelles, la Consiliul European, întrebat de zvonurile conform cărora ar urma să devină preşedintele Consiliului European în locul lui Donald Tusk, a răspuns că „nu e momentul să discutăm zvonuri”.

Reporter: Voiam să vă întreb, cât de mult vă place Bruxelles-ul, şi dacă v-aţi gândit la o mutare permanentă aici. Sunt unele voci care spun că ar fi bine să vă avem drept preşedinte al Consiliului (n.r. – European).

Klaus Iohannis: Dacă asta este opinia cuiva, cu siguranţă că nu am o problemă cu asta, dar nu cred că în acest moment este bine să discutăm zvonuri. Vom începe o negociere pentru preşedinţia Comisiei Europene. Nu avem, în acest moment, rezultate semnificative în ce priveşte această negociere. Să aşteptăm să vedem cum merge această discuţie, astăzi, poate mâine sau poate la finalul săptămânii viitoare. Suntem în faza negocierilor politice şi este pur şi simplu prea devreme să spunem cine va fi pe ce funcţie. Să sperăm că toată lumea va fi de acord să negociem rapid pentru a avea nişte nume pentru aceste poziţii cât mai repede cu putinţă pentru că acesta ar fi rezultatul cel mai bun.

Reporter: Să înţelegem că v-aţi pregătit pijamalele şi periuţa de dinţi pentru o noapte de negocieri lungă?

Klaus Iohannis: Nu sunt foarte sigur că vom avea nevoie de pijamale.