Politic, Stiri

Iohannis: Campania nu trebuie să fie despre dosarul cu ANI, asta nu interesează pe nimeni

Președintele PNL, Klaus Iohannis, a declarat, aseară, că dosarul său cu Agenția Națională de Integritate (ANI) nu îl încurcă, dar el trebuie clarificat deoarece campania electorală nu este despre acest dosar.

09-iohannis-nd-7131-465x390

“Dacă se discută așa de mult despre acest caz, cred că ar fi foarte important să scăpăm de această discuție, fiindcă campania electorală nu trebuie să fie despre dosarul lui Iohannis cu ANI, fiindcă asta, de fapt, nu interesează pe nimeni, decât senzaționalul cazului, dar fondul cazului nu interesează pe omul de rând și cred că este important să scăpăm de această discuție, să nu mai fie viciată campania electorală de niște teme care sunt folosite de toți contracandidații mei pentru a induce nesiguranța sau pentru a arăta senzaționalul sau altceva”, a spus Iohannis la TVR, potrivit Agerpres.

El a arătat că nu este singurul primar prezent în conducerea unei societăți de apă și canalizare și că nu este retribuit pentru această funcție.

“Primarii care au fost și sunt în aceste asociații de dezvoltare și în adunarea generală a acționarilor nu au fost retribuiți pentru această activitate, ea este pur onorifică, ei nu primesc niciun leu de acolo, dar este clar că trebuie să se implice, fiindcă cine să reprezinte comunitatea într-o chestiune atât de importantă cum este apa și canalizarea? Nu poate fi trimis un funcționar care nu are putere de decizie. Deci abordarea ministerului de a solicita să participe primarii acolo este corectă. Primarii au înțeles aceste lucruri și s-au dus, chiar dacă acest lucru a însemnat o muncă suplimentară pentru ei”, a explicat Iohannis.

Risc: demobilizarea partidului

Înalta Curte de Casație și Justiție a decis, ieri, amânarea unei decizii în privința cererii depuse de Agenția Națională de Integritate(ANI) cu privire la stabilirea unui termen de judecată a dosarului de incompatibilitate al lui Klaus Iohannis. Dacă recursul ANI va fi declarat admisibil în principiu, magistrații vor stabili apoi un alt termen pentru judecarea pe fond a dosarului.

Chiar dacă, așa cum rezultă din declarațiile oficiale, liberalii nu par îngrijorați de situația în care se află prezidențiabilul lor și susțin că știau în ce stadiu este dosarul lui Iohannis, ACL se teme de o eventuală demobilizare a activului de partid, în primă instanță, dar și a electoratului, au precizat surse liberale pentru EVZ.