Iohannis anunță că, la inceputul anului 2021, este posibil să avem 1-2 tipuri de vaccin anti-COVID
Featured, Ultima Ora

Iohannis anunță că, la inceputul anului 2021, este posibil să avem 1-2 tipuri de vaccin anti-COVID

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat luni că e posibil să avem 1-2 vaccinuri anti-COVID-19 de la începutul anului, în România. El a anunţat că în cursul acestei săptămâni intenţionează să viziteze un centru de vaccinare.

”În acest moment ştim sigur că sunt mai multe tipuri de vaccin în fază avanzată de testare şi aprobare şi e posibil să avem 2-3, poate chiar 4 tipuri de vaccin, care toate funcţionează bine. E destul de probabil să avem de la începutul anului un vaccin sau două disponibile şi pentru noi în România, sigur, prime tranşe cu care putem vaccina întregul personal medical din România, majoritatea pacienţior cu boli care au dovedit că sunt periculoase în combinaţie cu SarsCov-2 şi cred că asta e o veste foarte bună. Noi cu toţii pornim de la premisa că vaccinarea în masă a populaţiei se va putea petrece în primăvară, însă trebuie să aşteptăm un pic pentru a avea descrierea exactă a fiecărui vaccin, pentru ca medicii să decidă cine ce vaccin primeşte”, a declarat preşedintele.

Klaus Iohannis a subliniat că e aprobată Strategia de vaccinare în Guvern, va fi aprobată în această săptămână şi în CSAT.

”În cursul acestei săptămâni intenţionez să vizitez un centru de vaccinare. Astfel lumea va putea să vadă că nu vorbim despre o teorie, ci vorbim despre un demers practic. La noi campania de vaccinare va fi un succes şi chiar dacă unii poate mai comentează, vă asigur că aceste vaccinuri care se produc sunt eficiente şi sigure. Vaccinarea nu e obligatorie, dar eu sunt convins că prin rezultatele pe care le vom obţine, oameni vor dori să se vaccineze şi vom termina pandemia”, a afirmat preşedintele.