Featured, Politic

Iohannis, amendat de CNCD pentru că i-a făcut „penali” pe cei care „vor să discrediteze DNA”. Reacţia preşedintelui

Preşedintele Klaus Iohannis a fost amendat, miercuri, de către Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării, cu suma de 2.000 de lei, pentru că în declaraţiile publice a folosit termenul „nişte penali”. Iohannis a anunţat că va contesta decizia.

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat că va contesta decizia Consiliului Naţional pentru Combaterea Discriminării de a-l sancţiona cu 2.000 de lei, considerând măsura ca fiind una politică.

„Preşedintele României consideră că este o decizie politică şi va contesta la instanţa competentă decizia CNCD”, se arată într-un răspuns al Administraţiei Prezidenţiale pentru MEDIAFAX.

Preşedintele Klaus Iohannis a fost amendat, miercuri, de către Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării, cu suma de 2.000 de lei, pentru că în declaraţiile publice a folosit termenul „nişte penali”. 

În contextul scandalului înregistrărilor făcute de Vlad Cosma, preşedintele Klaus Iohannis a afirmat, pe 15 februarie, că „nişte penali fac o încercare disperată să discrediteze DNA”. Preşedintele a refuzat să definească termenul „penali”, dar şi să răspundă la mai multe întrebări referitoare la posibilele falsificări de probe de către procurori.  „Avem un scandal în spaţiul public şi cred că destul de multă lume se aşteaptă să-mi expun opinia.  Lucrurile se pot rezuma la puţine cuvinte: nişte penali fac o încercare disperată să discrediteze DNA”, a spus Klaus Iohannis. 

Sesizarea a fost depusă de Lumea Justiţiei în luna februarie la Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării (CNCD) şi vizează folosirea etichetelor ”penali” şi ”inculpaţi”, în conferinţe de presă, de către preşedintele Klaus Iohannis şi Laura Codruţa Kovesi celor care ”atacă justiţia”.

blank